آغاز عملیات پرداخت تسهیلات صندوق کارآفرینی امید به صندوقهای اشتغالزا
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، آئین نمادین آغاز تخصیص ۸ میلیارد وام قرضالحسنه اشتغالزایی بین صندوقهای قرضالحسنه اشتغالزا مردمیار بسیج سازندگی، برگزار شد.
این آئین، با حمایت صندوق کارآفرینی امید استان فارس و در شهرستان فیروزآباد صورت گرفت.
اسماعیل قزلسفلی، مسئول بسیج سازندگی استان فارس در این آئین که به میزبانی ناحیه مقاومت بسیج سپاه فیروزآباد برگزار شد، یاد و خاطره شهدای گرانقدر مدافع حرم، شهدای مدافع سلامت و سردار رشید اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشت و گفت: در ایامالله شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی هستیم و جا دارد رشادتهای این شهید بزرگوار، شهدای مدافع حرم و شهدای انقلاب اسلامی را گرامی بداریم.
وی افزود: شهرستان فیروزآباد نیز مهد همین دلیر مردان در دورانهای مختلف انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حرم آل الله و مدافعان سلامت است.
وی به آئین نمادین آغاز تخصیص وام قرضالحسنه اشتغالزایی به صندوقهای اشتغالزا مردمیار بسیج، اشاره کرد و اذعان داشت: امروز با کمک صندوق کارآفرینی امید و در راستای اشتغالزایی خرد در روستاها و حاشیههای شهر، مبلغ ۸ میلیارد تومان امتیاز وام قرضالحسنه در فاز اول به این صندوقهای قرض الحسنه واگذار میگردد.
قزلسفلی با اشاره به اینکه در استان فارس ۱۵۷۵ صندوق قرضالحسنه تاسیس شده است، ادامه داد: صندوقهای قرضالحسنه اشتغالزایی و مردمیار، یکی از طرحهای اعتلا بسیج میباشد.
هدف از ایجاد این صندوقها، تشکیل یک نهاد محلی که توسط خود مردم اداره و نظارت شود، است.
مسئول بسیج سازندگی استان فارس با بیان این که این صندوقها، خوداتکا و مستقل هستند، بیان کرد: مجموعه بسیج سازندگی در قبال این صندوقهای مردمیار، ۲ راهبرد توانمندسازی، آموزش و تسهیلگری در امورات را بر عهده دارد.
وی اذعان داشت: کمک به ایجاد و حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک روستایی، استقلال اقتصادی مردم در روستا با محوریت جوامع روستایی، تقویت اقتصاد خانوادههای نیازمند، روحیه مشارکت و تعاون مردم و کمک به انجام کارگروهی در جهت جذب منابع، استقلال اقتصادی محلات و تشکیل زنجیره انسانی در جهت راهاندازی کسب و کارهای خرد از جمله اهداف صندوقهای قرضالحسنه اشتغالزای مردمیار بسیج میباشد.
قزلسفلی به نقش بسیج سازندگی در امور صندوقها نیز اشاره کرد و اظهار کرد: ماموریت بسیج سازندگی رصد، توانمندسازی و کمک به خوداتکایی صندوقهای قرضالحسنه اشتغالزای مردمیار بسیج میباشد؛ سایر امورات صندوق، توسط خود مردم اداره و هدایت میشود.
او ضمن اشاره به اشتغالزایی این صندوقهای خرد، افزود: بیش از ۵ هزار شغل توسط وامهای خرد این صندوقها ایجاد، احیا، توسعه و گسترش داده شدهاست.
وی ادامه داد: تاکنون وامهای زیادی از محل منابع صندوقها به اعضای صندوق پرداخت شده است که بسیج سازندگی با تفاهمنامههای منعقد شده با صندوقها، بانکها و موسسات دیگر در جهت کمک به توسعه اشتغالزایی توسط صندوقها قدم برداشته است.
قزلسفلی به بازپرداختهای موفق و منظم صندوقها در قبال وامهای دریافتی از موسسات و بانکها اشاره کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به وجود ظرفیتهای عظیم در صندوقهای خرد روستایی و موفقیتآمیز بودن این صندوقها، باید بیش از پیش توسط دستگاهها و موسسات مالی کشور مورد حمایت قرار گیرند.
مسئول بسیج سازندگی استان فارس به همکاری مجمع نمایندگان استان فارس در جهت محرومیتزدایی و اشتغالزایی در استان اشاره کرد و افزود: ما آمدهایم، تا کارها را آسان کنیم. ما مسئولین باید این مسیر را در پیش گیریم و انشاءلله شاهد روزی باشیم که در شهرستان فیروزآباد و دیگر شهرستانهای استان فارس، با توجه به ظرفیتهای عظیم استان، فرد بیکار و بدون شغل نداشته باشیم.
بهرام لطیفی، سرپرست صندوق کارآفرینی امید استان فارس، در ادامه این نشست، به تعامل خوب و اقدامات بسیج سازندگی استان فارس، اشاره کرد و گفت: تعامل و همکاری بسیج سازندگی و صندوق کارآفرینی امید، خیرات و برکات زیادی خواهد داشت. صندوقهای قرضالحسنه مردمیار بسیج با همکاری مردم اتفاقات خوبی را رقم زدهاند.
وی با بیان این که بسیج همیشه در کنار مردم بوده است، اظهار کرد: اعتقاد صندوق کارآفرینی امید این است که با توانمندسازی و حمایتهای خرد و کلان مردم، میتوان کارگاههای خرد را در جوامع ایجاد کرد.
وی اظهار داشت: هر کجا توانمندسازی انجام گیرد و حرکتی آغاز شود، ما حمایتهای مالی خواهیم کرد.
وی به اختصاص ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه اشاره کرد و گفت: این تسهیلات در اختیار صندوقها در جهت توانمندسازی شغلی و ایجاد کارگاههای خرد اختصاص داده شده است.
او خاطر نشان کرد: ما امید داریم با پیگیریهای لازم، مبلغ ۸ میلیاردِ مورد تفاهم، با بسیج سازندگی را در فاز دوم به ۱۶ میلیارد تومان برسانیم.
وی اظهار داشت: با توجه به توافقات صورت گرفته و با توجه به اینکه شهرستان فیروزآباد به عنوان شهر دستبافتهها ثبت ملی شده است، مقرر شده تا ۴ روستا از روستاهای تابع این شهرستان که بیشترین مزیت را در این زمینه دارند، انتخاب شوند. این روستاها، تحت عنوان "هر روستا یک محصول"، مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید قرار میگیرند.
در ادامه این جلسه سرهنگ عبدالرسول رضایی، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه فیروزآباد، گفت: با همکاری صندوق کارآفرینی امید در شهرستان و کمکهای نماینده محترم مجلس شورای اسلامی، کارگاههای اشتغالزایی خوبی در سطح شهرستان راهاندازی شده است، که امروز گوشهای از این صندوقها را از نزدیک بازدید می کنیم.
وی به استفاده از ظرفیت گروههای جهادی و صندوقهای قرضالحسنه مردمیار اشاره کرد و اذعان داشت: ما باید تلاش کنیم به منویات اقتصادی رهبر معظم انقلاب اسلامی، جامه عمل بپوشانیم؛ این امر، قطعا با همکاری گروههای جهادی و صندوقهای مردمیار و حمایت دستگاههای استانی و محلی محقق میشود.
با انجام این امر، میتوانیم باری از مشکلات اقتصادی مردم برداریم.
فرمانده سپاه ناحیه فیروزآباد با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، مبنی بر اقتصاد مقاومتی و توجه به تولیدات داخلی، خاطر نشان کرد: تاکنون ۴۱ صندوق قرضالحسنه محلی در سطح شهرستان راهاندازی شده است که از بستر این صندوقها، طرحهای اقتصادی مختلفی ایجاد شده، که برای افراد زیادی اشتغالزایی شده و به کار و فعالیت مشغول هستند.
وی افزود: الحمدالله با این اقدامات توانستهایم بخشی از مشکلات اقتصادی شهرستان را با حمایت و همت فرمانده مقتدر سپاه فجر فارس، سردار بوعلی، بسیج سازندگی و صندوق کارآفرینی امید حل کرده و مردم شهرستان و روستاهای مختلف با راهاندازی مشاغل خانگی روحیه مضاعفی را کسب کنند.
در پایان این نشست، چندین کارگاه اشتغالزا راهاندازی شده توسط صندوقهای اشتغالزایی مردمیار بسیج سازندگی استان فارس، نظیر پرورش دام سبک و سنگین، تولید صنایع دستی، پرورش شتر مرغ، پرورش قارچ، گلیمبافی، پرورش مرغ محلی و بوقلمون، گلخانه، گلهای تزئینی، آپارتمانی و… با حضور مسئول بسیج سازندگی استان فارس، سرپرست صندوق کارآفرینی امید استان فارس، فرماندار شهرستان فیروزآباد، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه فیروزآباد، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان فیروزآباد، رئیس دفتر دکتر فروردین نماینده مردم محترم فیروزآباد در مجلس بازدید و از نزدیک مشکلات این کارگاه ها را بررسی کردند.