وقتی کارآفرینی در یک خانواده چهار نفره خلاصه میشود
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1399-12-12/14-31-18-13991210000516_Test_PhotoN.jpeg?itok=xrxmHm4J)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، شور و نشاط جوانی از چهرهاش میبارد، خانواده کوچکی دارد که دست در دست هم روز را با کار و تلاش به شب میرسانند. کارآفرینی شاید در یک جمع چهار، پنج نفره هم خلاصه شود، اینکه اعضای یک خانواده چهار نفره به تولید برسند و در بازار کسب و کار حرفی برای گفتن داشته باشند؛ چرا که تولید تنها به کارخانههای چندهزار متری خلاصه نمیشود، بلکه کارآفرینی میتواند از یک شغل کوچک خانگی آغاز شده و به تدریج با توسعه و رونق، به خودکفایی منجر شود.
آیلین، دختر جوانی است که در کنار درس خواندن در کنار پدر نیز مشغول کشت گیاهان دارویی است، او که به همراه پدرش عضو صندوق کارآفرینی امید بسیج سازندگی هستند، دو سال گذشته با دریافت وامی کوچک در کنار سرمایه اندکشان، به بحث کاشت گل و گیاهان دارویی مشغول شدند.
او در گفتگویی صمیمانه با خبرگزاری فارس، توضیح داد: ابتدای کار در زمینی به وسعت هزار متر اقدام به کاشت گل گاوزبان کردیم و بعد از آن زیره و زعفران و گل محمدی کاشتیم.
وی با بیان اینکه مادر و برادر کوچکترش هم در این کار به آنها کمک کرده و چهار نفره به کار کشت و برداشت گیاهان دارویی مشغول هستند، گفت: پس از کاشت محصول و ثمردهی، آن را برداشت کرده، خشک و بستهبندی میکنیم، جدیدا مادر هم یک تعاونی را جهت بستهبندی گیاهان ایجاد کرده است.
خانواده ارم دو سالی است که پا به این عرصه گذاشته و توانستهاند در همین شرایط سخت کارشان را رونق ببخشند.
آیلین ارم، دختری ۲۰ ساله و دانشجوی ترم چهار صنایع شیمیایی دانشگاه الزهرا (س) در شیراز است، پدرش عبدالرزاق مدیریت اصلی کار را به عهده دارد و مادرش مسئولیت صندوق کارآفرینی را به عهده گرفته است، برادر کوچکش نیز که محصل و ۱۶ ساله است در کنارشان کاشت و برداشت را میآموزد.
این دختر جوان، از علاقهاش به این حوزه و شوق و ذوقی که برای کاشت و برداشت محصولات در سر دارد گفت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کار به دو هزارمتر توسعه یافته است، افزود: مشکلی که ما در این مسیر با آن روبرو هستیم، نداشتن برند است که مانع از ارائه محصولاتمان در سطح گسترده میشود.
وی که ساکن روستای کوشک از توابع شهرستان مرودشت است، در ادامه از صبوریهای پدر و تلاشهای شبانه روزی مادر، از همت بلند پدری که برای کسب روزی حلال، خودش مخترع میشود و ابزار مورد نیازشان را با چوب و تخته میسازد و به معنای واقعی خودکفایی را حقیقت میبخشد گفت. پدر ۴۶ سالهای که از همان کودکی جوهره کار و تلاش را در فرزندانش زنده کرده است؛ آیلین در این باره تصریح کرد: حتی کودهای کمپوست مورد نیازمان را نیز پدرم تهیه میکند.
وی مشکلات فعلی که بر سر راه این خانواده کارآفرین وجود دارد را، افزایش هزینهها و بروز مشکلات مالی عنوان کرد و اظهار کرد: اولین مشکل ما نداشتن برند است که نیاز به حمایت دارد، دومین مشکلی که با آن مواجه هستیم، هزینه نگهداری و تولید محصول است که امسال بسیار زیاد شده است و با توجه به اینکه در نظر داریم کار را توسعه دهیم نیاز به حمایت مالی بیشتری وجود دارد.
ارم مشکل دیگر را واقع شدن زمینهای کشت گیاهان دارویی در میان زمینهای کشاورزی عنوان کرد و افزود: چون اجازه حصارکشی یا دیوارکشی اطراف زمین را نداریم، باید دائما چادر زده و در کنار زمینها بمانیم و مانع از لگدمال کردن گیاهان توسط حیوانات باشیم؛ پس نیاز است تمهیدی در این راستا اندیشیده شود تا بتوانیم از گیاهان بهتر مراقبت کنیم.
او بازار فعلی محصولاتشان را که بسیار طبیعی و با کیفیت است، بازارهای محلی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم برند مورد نظرمان را به ثبت برسانیم، میتوانیم به دیگر شهرها و استانها نیز محصول ارائه کنیم.
وی در پایان با توصیه به جوانان خواست تا ناامیدی را در وجود خود راه ندهند و با همان اندک داشتهها به خدا توکل کنند و با مشخص کردن هدف برای رسیدن به آن تلاش کنند.