راه اندازی ۱۶۸ صندوق اشتغالزای مردمیار بسیج سازندگی در شهرستان داراب
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1399-12-18/IMG_20210308_193730.jpg?itok=94j2MtQu)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، سلیمان صفری، تسهیلگر صندوقهای قرضالحسنه مردمیار شهرستان داراب، ضمن تبریک روز ترویج فرهنگ قرضالحسنه، به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته این مرکز در شهرستان داراب پرداخت.
وی با بیان اینکه تاکنون در شهرستان داراب ۱۶۸ صندوق اشتغالزای مردمیار تشکیل و با کمک مردم این صندوقها به ایجاد ۱۷ تعاونی منجر شده است، افزود: این صندوقهای قرضالحسنه و تعاونیها در عرصههای مختلف صنایع دستی، مباحث تولیدی، خدماتی و توزیع، زمینهساز راهاندازی اشتغال خرد و خانگی خوبی در سطح شهرستان داراب شده است.
صفری ادامه داد: یک تعاونی مصرف با ۱۰۰۰ عضو و ۳ تعاونی دیگر در شرف تأسیس هستند.
وی در خصوص تعداد اعضای صندوقها اظهار داشت: تاکنون بیش از ۵ هزار نفر عضو این صندوقها هستند و بیش از ۲ هزار فقره وام اشتغال و حدود ۳ هزار فقره وام معیشتی به اعضا پرداخت شده است.
تسهیلگر صندوقهای مردمیار شهرستان داراب با اشاره به گردش حساب ماهانه ۲۵۰ میلیون تومانی صندوقها در خصوص اعتبارات جذب شده تصریح کرد: تا کنون از طرق مختلف توانستهایم بیش از ۲۶ میلیارد تومان بودجه جهت افزایش سرمایه صندوقها و تعاونیها جذب و در جهت اشتغال اعضا استفاده کنیم.
وی در خصوص محلهای جذب سرمایه صندوقها بیان کرد: با هماهنگی نماینده مردم داراب و زریندشت در مجلس و پیگیریهای فرمانده محترم سپاه ناحیه داراب توانستیم از محلهای صندوق کارآفرینی کشور و بنیاد علوی اعتبارات خوبی جذب کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین از محل تفاهمنامه بسیج سازندگی ناحیه داراب و اداره تعاون شهرستان جهت دریافت تسهیلات، به ۸ مورد از تعاونیهای زنان کارآفرین برآمده از صندوقهای قرضالحسنه معرفی انجام شده است.
سلیمان صفری ادامه داد: از محل طرح حمایتی بانک انصار، مبلغ یک میلیارد و سیصد میلیون تومان جهت ۱۳۰ صندوق، وام ۱۰ میلیون تومانی جذب کردهایم.
وی در خصوص طریقه جذب و راهاندازی صندوقها نیز گفت: در طی یک دوره پژوهش مشارکتی و ارائه آموزشهای لازم صندوقهای مردمیار به صورت گروهی عضوگیری میکنند و هر صندوق متشکل از حداقل ۳ نفر سرگروه که بین ۱۰ تا ۲۵ نفر در هر گروه عضویت دارند هست و این اعضا، از خانواده، اقوام، محله و یا پایگاه بسیج محله زیرمجموعه تشکیل میدهند.
وی افزود: در هر صندوق، سرگروهها که توسط اعضای گروه انتخاب شدهاند به عنوان هیأت امنا و صاحبان حساب معرفی میشوند که دریافت وام و برداشت آن از حساب مشترک که به امضای این سه نفر از این افراد صورت میگیرد.
صفری، مسئول کانون بسیج جامعه کشاورزی شهرستان داراب با اشاره به ایجاد تفاهم نامه با نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان داراب گفت: طی این تفاهم نامه توانستیم هزار پروانه فعالیت جهت اعضای صندوقها دریافت کنیم.
وی در پایان از شهروندان خواست با عضویت در نمایشگاه مجازی دستاوردهای صندوقهای مردمیار به آدرس mardomyar_darab@ در اینستاگرام از دستاوردهای همشهریان خود بازدید و از آنها حمایت کنند.