درخشش اهالی فارس در پویش نذر رهایی
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1400-02-05/IMG-20210423-WA0047.jpg?itok=DZXyEqAO)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، با همراهی و همکاری مردم، خیرین و دستگاههای اجرایی استان فارس، چند صد نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در قالب پویش نذر رهایی به آغوش گرم خانواده بازگشتند و این نهضت ادامه خواهد داشت.
در قانون ایران، جرائم به دو دسته عمد و غیرعمد تقسیم میشوند که اثر هر یک از این آنها در تعیین مجازات، متفاوت است.
یکی از مهمترین تفاوتهایی که بین جرائم عمد و غیرعمد وجود دارد، قصد است؛ در واقع در ارتکاب به جرائم عمد، عنصر قانونی به نام قصد وجود دارد، یعنی شخص با علم به جرم بودن عمل آن را مرتکب میشود؛ در حالی که در جرائم غیر عمد این عنصر وجود ندارد. در واقع دلیل ارتکاب به جرم، ناآگاهی و سهوی بوده است.
حال، بسیارند کسانی که بدون هیچ قصد و هدفی مرتکب یک جرم غیرعمده شده و به دلایل مختلف از جمله مالی باید سالیان سال به زندان بیفتند. در این صورت بنیانهای خانوادهشان رو به زوال رفته و اثرات سوء و آسیبهای اجتماعی بسیاری را برای سایر اعضای خانواده به همراه خواهند داشت. لذا آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد، از فروپاشی ارکان خانواده جلوگیری میکند و با آزادی سرپرست خانوار به حفظ بنیان خانواده کمک میشود.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان فارس اظهار داشت: بسیج حقوقدانان در مأموریتها به زندانیان جرائم غیرعمد توجه ویژهای دارد تا بتواند باری از دوش جامعه و کاهش آسیبها، به ویژه آسیبهای اجتماعی بردارد.
محمد فاضل علیزاده با اشاره به پویش نذر رهایی به منظور آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد، افزود: پویش نذر رهایی از استان فارس در هفته دفاع مقدس سال گذشته آغاز شد و در ادامه به کل کشور تسری یافت.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان فارس ادامه داد: اولین مرحله از این پویش در سالگرد شهادت سردار دلها، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با آزادسازی ۱۶۳ زندانی جرائم غیرعمد صورت گرفت.
وی با اشاره به همراهی و همکاری مردم، خیرین، سپاه فجر فارس، ستاد دیه استان، سازمان بسیج حقوقدانان فارس، سازمانها و نهادهای مختلف و اداره کل زندانهای استان، اظهار کرد: مرحله دوم پویش نذر رهایی در دهه فجر سال گذشته و همزمان با میلاد حضرت فاطمه الزهرا (س) با عنوان «مادرم به خانه برمیگردد» انجام شد که در آن ۱۱۳ زندانی جرائم غیرعمد از جمله ۱۸ زن آزاد شدند. همچنین با کمک دادگستری استان فارس، ۱۲۵ نفر که جریمه آنها باقی مانده بود، آزاد شدند.
مرحله سوم نذر رهایی در ماه شعبان و به مناسبت میلاد گلهای باغ امامت صورت گرفت و به گفته علیزاده ۱۶۷ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد به آغوش گرم خانواده بازگشتند.
در میلاد امام حسین (ع) نیز با همکاری استانداری و دادگستری، ۱۲۵ زندانی دیگر آزاد شدند. با وجود مشکلات مالی شدید، در سالی که همراه با کرونا بود، استان فارس در زمینه آزادسازی زندانیان خوش درخشید و فارس سه برابر بالاترین استان در کشور آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد داشته است.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان فارس از برگزاری مرحله چهارم پویش نذر رهایی در نیمه ماه مبارک رمضان و میلاد کریم اهل بیت خبر داد و گفت: از تمام مردم و خیرین استان برای کمک به بازگشتن پدران و مادران به آغوش گرم خانواده دعوت میکنیم و آنها میتوانند از طریق شماره حساب /۱۱۹۹۱۱۹۹ و شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۷۷۰۰۳۰۹۶۱ بانک ملت و سامانه پرداختی همراه ستاره ۷۳۳ ستاره ۴ ستاره ۱۰۱۰ مربع به نام ستاد دیه استان فارس، برای این امر اختصاص داده شده، کمکهای خود را برای آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد صورت دهند.
وی افزود: ورزشکاری که هزینه عروسی خود را صرف آزادسازی دو زندانی کرده، شور و حرارت باشگاههای ورزشی و هیأت مذهبی، کمکهای بیدریغ امام جمعه شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس، گوشهای از جلوههایی است که در این طرح رقم خورد.
این مسئول ادامه داد: موردی بود که فرمانده ناحیهای از سپاه در استان هدایای تکریم خود را صرف آزادسازی زندانیان کرده و توانسته بود دل پنج خانواده را شاد کند. به گفته وی چهارمین مرحله از پویش نذر رهایی در ماه مبارک رمضان انجام خواهد شد.
علیزاده از انجام کمکهای مختلف به خانوادههای زندانیان، از جمله توزیع ۱۲۰۰ بسته معیشتی، کمکهای نقدی به ۲۶۰ خانواده در دو مرحله، ترمیم و کشیدن دندان ۹۸۰ نفر از زندانیان با کمک گروههای جهادی و تجهیز کتابخانههای زندانها در سطح استان فارس در قالب نذر دانایی خبر داد.
به گفته وی با تلاش دادگستری، شورای تأمین، فرماندهان سپاه و ائمه جمعه، اقدامات بسیار خوبی درخصوص رضایت شاکیان در پروندهها انجام شده که قابل تقدیر است.
ماه مبارک رمضان فرصتی برای انجام کارهای خیرخواهانه میباشد و با بهرهگیری از حداکثر توان و مشارکت همگانی برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد میتوان سبب پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تهدیدکننده خانوادههای زندانیان، گسترش فرهنگ نوعدوستی، مشارکت مردم در کارهای خداپسندانه و جلوگیری از فروپاشی نظام خانواده زندانیان شد.
کمک کردن و دستگیری از افرادی که گرفتار شدند، از آموزههای دینی و سفارشات مؤکد ائمه اطهار (ع) است و به فرموده قرآن کریم، مؤمنان واقعی کسانی هستند که هرگز تردیدی به خود راه ندادهاند و در کنار بذل جان، با اموال خود در راه خدا جهاد کردهاند.