راهاندازی قرارگاه پشتیبانی و مانعزدایی در استان فارس
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1400-02-09/IMG-20210428-WA0015.jpg?itok=vo-DqUSo)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس از راهاندازی قرارگاه پشتیبانی و مانعزدایی به صورت بومی در هفته بسیج سازندگی خبر داد.
اسماعیل قزلسفلی، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه من معتقدم که خط مقدم مقابله با کرونا تنها کادر پزشکی نیستند، بلکه خبرنگاران هم در همین موازات قرار دارند اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایجاد شد تا وراثت مستضعفان و محرومین را در جامعه نهادینه کند؛ این انقلاب در گام دوم قرار دارد و پس از طی مسیر طولانی مبارزه، استقرار و تثبیت، در حال حاضر در مرحله استکمال است.
قزلسفلی با بیان اینکه بسیج سازندگی موجود همین انقلاب است، ادامه داد: در دهه ۷۰ و با ادغام جهاد سازندگی، برای اینکه روحیه جهادی و ایثار محفوظ بماند، در ۱۷ اردیبهشت ۷۹، این سازمان در ذیل سپاه پاسداران شکل گرفت تا بستر فعالیت جهادگران در عرصههای مختلف علمی، آموزشی، خدماتی، و سلامت، در سراسر ایران اسلامی گسترش پیدا کند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس افزود: در مجموعه بسیج سازندگی، به یک اصول و مبانی اعتقاد داریم و به عنوان رویکردهای اصلی از آن یاد میکنیم؛ در این راستا ما معتقدیم مردم مالک این انقلابند و ما باید خودمان را به مردم و مسائل آنها نزدیک کنیم، نه اینکه مردم به سمت ما بیایند.
وی گفت: ما همچنین معتقدیم که در کنار دستگاههای دولتی که متولی اصلی محرومیتزدایی هستند، به دورافتادهترین مناطق برای شناسایی و محرومیتزدایی وارد شویم.
قزلسفلی تأکید کرد: ما تلاش میکنیم مدل رفتاریمان دفاع مقدس باشد؛ همانطور که در دفاع مقدس جوانان حماسهها آفریدند، ما نیز با زیست جهادی و پیشرانی در جنگ اقتصادی و جنگ با محرومیت وارد عرصه جهاد شدهایم.
مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس معتقد است که دشمنان ما فقط اسرائیل و آمریکا نیستند و محرومیت هم از دشمنان ماست که باید با آن مبارزه کنیم و سرمایه این جهاد، بچههای جهادگر هستند.
وی با بیان اینکه ما تسهیلگر و پشتیبان جهادگران هستیم، تأکید کرد: میدانداری و پیشتازی در این جهاد از آنِ بچههای جهادی است. همانطور که در مدت مبارزه با کرونا، این نقشآفرینی را در عرصههای مختلف از جهادگران شاهد بودیم.
قزلسفلی در ادامه افزود: بر این باوریم که جریان جهادی با قبول مسئولیت در گام دوم انقلاب که گامی برای ساختن ایران اسلامی است، میتواند با بنبستشکنی نقشآفرین باشد.
وی تصریح کرد: عرصههای عمران، اجتماعی، اقتصادی و امنیت غذایی، عرصههایی است که ما آن را رسالت و مأموریت خود قلمداد میکنیم و برای آن برنامهریزی کردهایم.
مسئول بسیج سازندگی سپاه فجر فارس در ادامه از رونمایی از نقشه راه پنج ساله بسیج سازندگی خبر داد و اذعان داشت: در روستاها آب (شرب و کشاورزی)، راه (شوسه و بین مزارع)، آبینهسازی با اولویت مسکن محرومین، مدرسه و خانه بهداشت، و زیرساختهای اشتغال از اولویتهای ما است.
وی با بیان اینکه بر این باوریم که با استفاده از حوزههای اشتغال، روستاها را به گونهای توانمند سازیم که خوداتکایی ایجاد شود، تصریح کرد: در شهرها هرآنچه که به کاهش آسیبهای اجتماعی و کاهش جرم کمک کند، در حوزه مسئولیت ماست. همانگونه که در ۷۶ محله حاشیهنشین که ۳۱ محله در شیراز و مابقی در ۱۶ شهرستان فارس قرار دارد، در حوزه عمرانی و اجتماعی خدماترسانی میکنیم.
مسئول بسیج سازندگی فارس با بیان اینکه تاکنون تلاش میکردیم نیازمندیهای فردی افراد و خانوادهها تامین شود، تأکید کرد: در رویکرد جدید این سازمان، به صورت عامالمنفعهتر و محل محور در روستاها وارد کار میشویم؛ پس تلاش کردیم ظرفیتها و نیازمندیها را توأمان احیا کنیم که اطلاعات برای این کار را با کار میدانی و کمک دستگاهها در قالب برنامه مردمنهاد ۵ ساله برنامهریزی کردیم.
ساخت ۳ تا ۸ هزار مسکن برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و نیازمندانی که تحت پوشش هیچ ارگانی نیستند در طرح پنج ساله، از برنامههایی است که وی به آن اشاره کرد و افزود: در حوزه اقتصاد مقاومتی، برنامه جدیدی طراحی کردهایم که از سه سال پیش شروع شده و در قالب راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه در روستاهای مختلف در حال فعالیت هستند.
قزلسفلی به ۱۶۲۱ صندوق قرضالحسنه فعال در استان اشاره کرد و گفت: راهبرد اصلی ما آموزش است، نه تصدیگری؛ ما در قالب تسهیلگری تعدادی از افراد را آموزش داده و در کنار مردم قرار میدهیم. این افراد آموزش میدهند که چگونه منابع مالی را مدیریت کرده و عرصههای شغلی ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه راهبرد دوم ما اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی است، تصریح کرد: امروز با افتخار اعلام میکنیم که رونمایی و معرفی غرفههای اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی استان را در هفته بسیج سازندگی خواهیم داشت.
قزلسفلی همچنین از راهاندازی قرارگاه پشتیبانی و مانعزدایی به صورت بومی در هفته بسیج سازندگی خبر داد و گفت: این قرارگاهها کارگروه دارد و در حوزه مسائل اجتماعی تمرکزمان بر توانمند کردن خانوادهها و تسهیل در ازدواج است.
به گفته وی در حوزه امنیت غذایی با توجه به تولید ۲۹ درصد گوشت قرمز کشور در فارس، با همکاری مرکز پژوهشهای دانشگاه جامع امام حسین برای ورود به این حوزه اقدام کردهایم.
مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس گفت: در حوزه اشتغال هم با مجموعه دانشگاهها و پارک علم و فناوری وارد تفاهمنامه شدهایم.
قزل سفلی همچنین از اجرای ۴۵۰ برنامه در هفته بسیج سازندگی خبر داد و گفت: افتتاح قرارگاه جهادگران مدرسهساز به عنوان اولین استان پایلوت در کشور، رزمایش سراسری با شعار «بسیج سازندگی، خدماترسان و امیدآفرین»، با شرکت ۷۴۴ گروه جهادی و بیش از ۸ هزار جهادگر خواهر و برادر به مدت دو روز در عرصههای مختلف، نششت مجامع جهادی با نماینده ولی فقیه و نمایندگان استان، تجلیل از کارآفرینان و جهادگران اقتصاد مقاومتی از جمله برنامههای پیشبینی شده در این هفته است.