رئیس بسیج سازندگی فارس:

محرومیت‌زدایی با ایجاد اشتغال در نقاط روستایی ممکن می‌شود

مسؤول سازمان بسیج سازندگی فارس محرومیت‌زدایی در پی ایجاد اشتغال را مهم‌ترین رویکرد برنامه‌های این سازمان عنوان کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی استان فارس به نقل از خبرگزاری فارس، اسماعیل قزلسفلی در جلسه شورای اطلاع رسانی بسیج سازندگی استان فارس با حضور مسئولین رسانه ای استان فارس با تاکید بر ایجاد اشتغال و کارآفرینی میان اقشار مختلف مردم به ویژه در روستاها و نقاط محروم گفت: چند سالی است که رهبر معظم انقلاب شعار سال را بر مبنای تولید و مباحث اقتصادی عنوان می‌کنند از این رو تاکید سپاه و بسیج نیز بر ایجاد اشتغال و محرومیت‌زدایی است.

وی آموزش، تولید و توانمندسازی را در نقاط هدف مورد توجه دانست و اظهار کرد: بسیج سازندگی تلاش می‌کند با اجرای برنامه‌های مختلف اجتماعی، عمرانی، امنیت غذایی و ... به اهداف تعیین شده در راستای خودکفایی مردم در نقاط روستایی دست یابد.

قزلسفلی با بیان اینکه ایجاد صندوق‌های اشتغالزا برای اولین بار در آمریکا مطرح و روی آن کار شده است، گفت: تاکید آموزه‌های دینی ما همواره بر این مهم بوده است اما شاهدیم که کشوری چون آمریکا برای اولین بار این برنامه را به مرحله اجرا درمی‌آورد.

وی افزود: از این رو طی دو سال گذشته تلاش شده است تا با محوریت ایجاد صندوق‌های اشتغالزای مردم‌یار بسیج با محوریت روستاها و نقاط محروم بحث تولید و رسیدن به خودکفایی را نهادینه کنیم.
این مقام مسوول با ابراز خورسندی نسبت به اینکه اجرای این طرح طی دو سال گذشته بسیار موفق بوده است، گفت: برنامه سپاه در اجرای این طرح تسهیل‌گری و نه تصدی‌گری است و خوشبختانه پس از بررسی‌های عمقی و میدانی مشخص شد که این طرح با موفقیت کامل اچرا شده و به نتیجه رسیده است.

قزلسفلی، از اعزام گروه‌های تسهیل‌گر که به طور کامل آموزش دیده و مهارت‌های لازم را در این راه کسب کرده‌اند به نقاط روستایی خبر داد و گفت: تسهیل‌گران ما با حضور در روستاها به مردم کمک می‌کنند تا در جهت تولید و خودکفایی گام بردارند و در این راستا وام‌هایی را از طریق بانک‌های مختلف و هم از طریق ایجاد صندوق‌های قرض‌الحسنه به آنها اعطا می‌کنند و تا مدتی در کنار آنها هستند تا کار به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه تا کنون در استان فارس تعداد هزار و ۶۲۳ صندوق تشکیل شده است، گفت: به جرات می‌توان گفت که طی این دو سال بیش از پنج هزار شغل نیز در پی راه‌اندازی این صندوق‌ها ایجاد شده است.

مسؤول سازمان بسیج سازندگی فارس ویژگی منحصر به فرد این صندوق‌ها را شورایی اداره شدن عنوان کرد که سبب می‌شود جلوی برخی سوء‌استفاده‌های شخصی گرفته شود.

وی ویژگی دیگر این صندوق‌ها را مدیریت صفر تا صد مردم دانست و گفت: در این مورد سپاه تنها آموزش و تسهیل‌گری و اعطای مجوزها را به عهده دارد و مابقی کارها به عهده مردم است.

او زمان راه‌اندازی یک صندوق مردیم‌یار را ۵۵ روز اعلام کرد و گفت: دولت همواره اعلام می‌کند که برای ایجاد یک شغل به یک میلیارد تومان نیاز است در حالی که ما با ۵۰ میلیون تومان برای دو نفر شغل ایجاد کرده‌ایم، به گونه‌ای که هر صندوق ۳۰ عضو دارد و مردم باید از طریق مدیریت منابع مالی خود کسب درآمد کنند.

قزلسفلی ادامه داد: تاکنون بیش از ۸۰ رسته شغلی در این صندوق‌ها داریم و برای فروش اجناس مردم نیز با رایزنی‌هایی بازار هدف تعیین کرده‌ایم و تا مرحله فروش در کنار مردم هستیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه ادغام این تعاونی‌ها در صورت رسیدن به حد نصاب منجر به ایجاد اتحادیه و در نهایت ایجاد شبکه خواهد شد، گفت: پیش‌بینی امسال ما ایجاد ۲۰۰ صندوق و ۶۰ اتحادیه است که در پی آن ۲ هزار شغل ایجاد خواهد شد.

قزلسفلی اظهار داشت: بازدیدهای میدانی ما از نقاط مختلف استان نشان داد که این طرح به خوبی و با موفقیت پیش می‌رود و انگیزه خوبی را میان مردم برای ایجاد اشتغال ایجاد کرده است تا در همه نقاط استان به درآمدزایی برسیم و بتوانیم آمار بیکاری را کاهش دهیم.