امضای تفاهم نامه 6 جانبه برای روایت هنرمندانه از جهاد موفق گروه های جهادی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی استان فارس، شورای اطلاعرسانی بسیج سازندگی استان فارس با حضور سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی و سردار بوعلی فرمانده سپاه فجر استان فارس، مدیرکل صدا و سیما مرکز فارس، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداري شیراز و نمایندگان رسانه های جمعی و مسئولین فرهنگی و رسانه ای سپاه فجر فارس با موضوع روایت هنرمندانه از جهاد موفق گروههای جهادی و انعقاد تفاهمنامه در این زمینه تشکیل شد.
ابتدا کلیپی از فعالیتهای گروه جهادی شهید مالکوم ایکس پخش شد که آبرسانی بیش از ۴۰ روستا در سیستان و بلوچستان را بر عهده دارند. چگونگی روایت جهاد گروههای جهادی موضوعی است که در این جلسه به هماندیشی گذاشته شد و اعضا در این باره به اظهارنظر پرداختند.
در ابتدای جلسه اسماعیل قزلسفلی، رئیس بسیج سازندگی استان فارس با بیان اینکه بیش از ۳ هزار گروه جهادی در استان در حوزههای مختلف فعال هستند، اظهار داشت: گروههای جهادی در حوزههای عمرانی، فرهنگی، سلامت، اقتصاد و اشتغال فعال هستند و در زمینه کرونا نیز ۱۸ خدمت تعریف شد که امروز به ۲۰ خدمت رسیده است.
وی با بیان اینکه امروز گروههای جهادی به صورت تخصصی ساماندهی شدهاند، گفت: این گروهها امروز در حوزههای مختلف فعال هستند که از جمله میتوان به ۵۴ گروه در حوزه آبرسانی، ۵ گروه در حوزه راهسازی، ۳۶ گروه در حوزه مدرسهسازی، ۵۱۰ گروه در حوزه ساخت مسکن، ۱۰۵ گروه در حوزه واکنش سریع و امداد و ۲۶۰ گروه در حوزه کارآفرینی و اشتغال اشاره کرد.
رئیس بسیج سازندگی استان فارس با بیان اینکه تنها در حوزه عمرانی در سال گذشته ۱۲۷۰ پروژه تعریف شده است، بیان کرد: ۵۴۵ پروژه مربوط به ساخت، ۴۴۰ پروژه مرمتی و ۲۸۵ مورد نیز تکمیل پروژههای عمرانی بوده است که در دیگر حوزهها نیز به همین شکل است.
وی با اشاره به حوزههای مختلف کاری گروههای جهادی تصریح کرد: رزمایش واکسیناسیون دام عشایر که تا پایان شهریورماه ادامه دارد و ۲ میلیون دام واکسینه میشوند بخشی از کارها است همچنین در نوروز امسال ۱۹۵ گروه جهادی فعال بودند و از ابتدای تابستان نیز ۸۶۰ گروه جهادی در قالب اردوهای یک تا ۱۵ روزه در حوزههای مختلف فعالیت میکنند.
قزل سفلی با بیان اینکه گروههای جهادی در میدان حاضر هستند اما باید مورد پشتیبانی و حمایت قرار بگیرند، عنوان کرد: برای این منظور به این تفاهم رسیدیم که ظرفیتهای هنری و رسانهای استان را به عنوان پشتیبانی برای فعالیت گروههای جهادی قرار دهیم.
سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه انقلاب اسلامی استمرار عاشورای حسینی است، اظهار داشت: حاکمیت امامت و رابطه امام و مردم دو موضوعی بود که دشمن در روز عاشورا و واقعه کربلا آن را هدف قرار داده بود.
وی با بیان اینکه انتقال پیام کربلا توسط حضرت زینب سبب ماندگاری واقعه عاشورا شد، گفت: حاکمیت دین کاری است که انقلاب اسلامی انجام داد و رابطه امام و امت را در قالب این حاکمیت تعریف کرد، موضوعی که در روز عاشورا نیز مطرح بود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه شهید آوینی روایتگر جهاد و دفاع مقدس بوده است، تصریح کرد: امروز دفاع مقدس نوین است و افسر و سرباز خودش را میخواهد، در جنگ اقتصادی و جنگ نرم فرهنگی امروز باید روایتگر خودش را داشته باشد.
سردار زهرایی با اشاره به فعالیت گروههای جهادی در برهههای حساس کرونا گفت: وقتی بازار سیاه ماسک ایجاد شد، گروههای جهادی وارد عمل شدند یا در بحث تغسیل اموات کرونایی گروههای جهادی در همان روزها نخست وارد شدند که همه اینها فتح خرمشهر امروز است.
وی با بیان اینکه روایت کردن کار این گروههای جهادی وظیفهای است که باید هنرمندانه و به صورت حرفهای انجام شود، افزود: برای تفاهمنامهای که امروز منعقد میشود جدول زمانی و با کمیت در نظر گرفته شود.
در ادامه برنامه سردار یدالله بوعلی، فرمانده سپاه فجر استان فارس با تاکید بر لزوم بهرهگیری صحیح از رسانه در کارهای جهادی گفت: در کارهای جهادی نباید گفت برای مردم کار انجام میشود بلکه باید گفت از ظرفیت مردم برای مردم بهره گرفته شود.
وی با بیان اینکه هر کاری مسئول دارد و ما نباید مسئولیتی جدید تعریف کنیم، افزود: هدف گروههای جهادی این است که از بطن مردم کاری برای مردم انجام شود تا کسانی که مسئولیت دارند به خود آیند و تشویق شوند.
فرمانده سپاه فجر استان فارس با بیان اینکه بسیج برای این تشکیل شده تا اگر کاری فراتر از مسئولیت تعریف شده مسئولان باشد، وارد عمل شود، عنوان کرد: نکتهای که در کارهای جهادی باید مدنظر باشد این است که بازخورد و خروجی کار باید تربیت و فرهنگسازی باشد.
سردار بوعلی با بیان اینکه پاشنه آشیل کار این است که برای انعکاس فعالیتها از خود گروههای جهادی استفاده شود که ممکن است به نوع فعالیت و خود این گروههای آسیب بخورد، تصریح کرد: پیشنهادم این است که به صورت استانی کارگروهی حرفهای تشکیل شود و به صورت حرفهای فعالیت گروههای جهادی را منعکس کند.
سید تقی سهرابی، مدیرکل صداوسیمای استان فارس با بیان اینکه بسیج یکی از ترینهای انقلاب است، اظهار داشت: بسیج هدیهای بود که با تدبیر امام راحل برای حفظ دستاوردهای انقلاب تشکیل شد، با ایجاد بسیج مستضعفین جهاد سازندگی هم شکل گرفت.
وی با بیان اینکه با آغاز جنگ بسیج باید از امنیت کشور دفاع میکرد و وارد عرصه دفاع مقدس شد اما چون خوب درخشید وجه نظامی آن غالب شد، گفت: با این حال در آن زمان هم که درگیر دفاع بود اما از موضوع سازندگی غافل نشد و در کنار مدیریت جنگ اتفاقات خوبی در رسیدگی به روستاها و سوادآموزی و غیره انجام شد.
مدیرکل صداوسیمای استان فارس با بیان اینکه در مراسم تنفیذ رئیسجمهور مقام معظم رهبری گلایهای داشتند که دستاوردهای انقلاب را آنچنان که باید تبلیغ نکردیم، افزود: با وجود همه مشکلات اتفاقاتی که در حوزههای مختلف سازندگی رخ داده بیبدیل است که باید ثبت و ضبط شود.
وی با بیان اینکه گام دوم راه ما را کاملا مشخص کرده و فرصت آزمون و خطا نیست باید در این حوزه اقدام و عمل کنیم، تصریح کرد: تبلیغ و کار رسانهای در نظام اسلامی ایران با تبلیغ در دیگر رسانهها متفاوت است، در آنجا یک بزرگنمایی مدنظر است اما رسانه تراز انقلاب اسلامی به چیزی که هست میپردازد چراکه تبلیغ کاری که انجام شده منجر به ایجاد انگیزه در میان مردم میشود.
مدیرکل صداوسیمای استان فارس با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ شبکه به دنبال تخریب انقلاب و دستاوردهای انقلاب است که نشان دهنده اهمیت و جایگاه و مسیر درست انقلاب اسلامی است، افزود: چگونگی بیان و تبلیغ کردن فعالیت گروههای جهادی باید مورد توجه باشد اما اکنون بیشتر به برنامههایی که ارزان محسوب میشود مثل برنامههای ترکیبی و مستند اکتفا شده است.
سهرابی با بیان اینکه هنوز یک سریال فاخر یا سینمایی از این دستاوردها ساخته نشده است، گفت: نیازمند تولید سریال از سوژههای ناب جهادگران هستیم و باید مخاطب بینالمللی هم مدنظر باشد مثلا سازمان یونسکو باید از کارهای محرومیتزدایی بسیج سازندگی آگاهی داشته باشد.
وی در پایان تاکید کرد که تولید پیام در قالبهای نوین رسانهای در ۳ حوزه محلی، ملی و بینالمللی باید مورد توجه باشد.
صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در این نشست با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیتهای هنری استان فارس برای انعکاس فعالیت جهادگران لازم است، گفت: وجود ۳ هزار هنرمند و بیش از ۳۵۰ رسانه برخط و مکتوب ظرفیتهایی است که استان دارد که باید انعکاسی ظریف و هنرمندانه از فعالیت جهادگران داشته باشد.
وی با بیان اینکه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با تمام توان در کنار شما است، افزود: در این میان میتوان با همکاری و استفاده از ظرفیت بسیج هنرمندان و رسانه گامهای مثبتی برای تعالی نظام اسلامی برداریم.
هادی رضایی، مسئول بسیج رسانه استان فارس نیز در این نشست با بیان اینکه بازسازی فرهنگ و رسانه از سوی مقام عظمای ولایت مطرح شده که میتوان این را به صورت ویژه دنبال کرد، گفت:با وجود همه کارهایی که انجام شده اما کارهای ما پیوست رسانهای ندارد و برای این کار باید راوی و دوربین هم قدم با گروههای جهادی فعالیت کند.
وی با بیان اینکه ما در اعلام کارهایی که کردهایم ضعیف عمل کردیم، تصریح کرد: باید برای همه کارهای خوب پیوست رسانهای داشت که این خلا امروز احساس میشود.
مرتضی جعفری، معاون فرهنگی شهردار شیراز نیز در پایان این نشست گفت: در مجموعه شهرداری این آمادگی وجود دارد که فعالیت گروههای جهادی که مخلصانه برای رفع محرومیت مردم تلاش میکنند، چاپ و منتشر کنیم.
در پایان این مراسم از ۳ نفر از نویسندگانی که در عرصه روایت فعالیت جهادگران قلم زده بودند، تقدیر و تشکر شد همچنین تفاهمنامه همکاری برای روایت هنرمندانه فعالیت جهادگران به امضای فرماندهی سپاه فجر، بسیج سازندگی استان فارس، صداوسیمای استان ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و حوزه هنری و بسیج هنرمندان رسید
در ادامه نیز از نشریه منهای نفت که به صورت تخصصی به معرفی کارآفرینان برتر صندوق های قرضالحسنه اشتغالزا بسیج سازندگی و گروههای جهادی میپردازد، رونمایی شد.