جوانان جهادگر همچنان در مسیر محرومیت‌زدایی/ دفاع مقدس تمام‌شدنی نیست

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر فارس با تأکید بر اینکه دفاع مقدس محدود به هشت سال نبوده و نیست، افزود: دفاع مقدس به هشت سال جنگ تحمیلی محدود نمی‌شود؛ بلکه تا به امروز در اَشکال گوناگون به منصه ظهور نشسته است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، اسماعیل قزل‌سفلی، مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر فارس گفت: از روز تشکیل انقلاب اسلامی، دفاع مقدس آغاز شده و ویژه هشت سال جنگ تحمیلی نبوده است؛ بلکه همواره در انواع مختلف استمرار داشته است.

 

وی افزود: روزی دفاع مقدس در قالب جنگ سخت بود که یک وجب از خاک کشورمان به بیگانگان داده نشد، یک روز در جنگ امنیتی و جنگ با منافقین کوردل درگیر بودیم، یک روز دیگر در جنگ نرم که همچنان ادامه دارد و امروز نیز در جنگ اقتصادی هستیم.

 

قزل‌سفلی با بیان اینکه عرصه جهاد همیشه بوده، اما تنوع پیدا کرده است و ما به عنوان یک مجموعه متصل به بحث جهاد امروز باید به عرصه‌های پیچیده‌تری وارد شویم، بیان کرد: مجموعه جریان‌های جهادی ما که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های قوی شدن انقلاب نیز هستند، در این مسیر نقش‌آفرینی می‌کنند؛ به این صورت که در هفته دفاع مقدس چندین برنامه محوری پیش‌بینی و سه نوع جهاد در نظر گرفته شده است.

 

قزل‌سفلی با بیان اینکه سه عرصه جهت فعالیت گروه‌های جهادی به مناسبت هفته دفاع مقدس تعریف شده است، اظهار داشت: گروه جهادی قشری شامل دانشجویان، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان است، گروه دوم گروه محله محور و گروه سوم جغرافیامحور است.

 

وی افزود: به منظور نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در این عرصه‌ها برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده که به‌عنوان نمونه «برگزاری رزمایش جهاد تحصیلی ویژه قشر فرهنگیان، دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب در سه هزار محله» آغاز شده است.

 

وی هدف از این اقدام را شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل عنوان کرد و تصریح کرد: اختصاص لوازم‌التحریر و وسایل کمک آموزشی و سایر ملزومات به خانواده‌هایی که به نوعی نمی‌توانند به وضعیت تحصیلی فرزندان‌شان رسیدگی کنند، از جمله فعالیت‌های این عرصه می‌باشد.

 

او با بیان اینکه بر اساس آمار غیر رسمی ۲۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل و یا با افت شدید تحصیلی در استان وجود دارد، گفت: در این رزمایش باید کمک کنیم تا مشکلات این دانش‌آموزان برطرف شود، بر این اساس در هفته دفاع مقدس در سه هزار محله این اقدام جهادی را دنبال خواهیم کرد تا تعداد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به صفر برسد.

 

مسئول بسیج سازندگی فارس در ادامه عرصه دوم را محله‌محور عنوان کرد و اذعان کرد: در این عرصه هر گروه محله‌محور یک موکب حسینی دارد؛ به این ترتیب که دو هزار گروه جهادی به مناسبت دفاع مقدس و اربعین، ۲۱ مسئله را در محلات شناسایی کرده و درصدد رفع آن برمی‌آیند.

 

این مقام مسئول وجود معتادان در محله، دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل، زوجین در معرض طلاق، جوانان بیکار و همچنین محرومیت‌های زیرساختی و عمرانی را از جمله این مسائل عنوان کرد و خاطرنشان کرد: محرومیت‌زدایی منحصر به اعطای بسته‌های معیشتی و توزیع غذای گرم و وسایل بهداشتی نیست؛ بلکه ما تلاش می‌کنیم با همراهی مردم زمینه فعالیت‌های مختلف را با محوریت خودِ مردم فراهم کنیم.

 

قزل‌سفلی گفت: مسجد و پایگاه‌های بسیج زمانی فعال بودند، اما امروز رویکرد ما رویکرد حل مسئله است؛ چرا که رویکرد دشمن رویکرد مسئله‌سازی است.

 

وی عرصه سوم را جغرافیامحور عنوان کرد و توضیح داد: این محور با حضور بیش از ۱۷۰۰ گروه فعال در سراسر استان در تلاش است تا عرصه‌های اقتصادی را دنبال کند.

 

وی اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی، پیگیری مباحث روستایی و عشایری، افتتاح پروژه‌های محرومیت‌زدایی، آبرسانی، گازرسانی، اشتغال، ساخت خانه عالم و… از جمله پروژه‌هایی است که در این حوزه اجرا می‌شود.

 

او همچنین از افتتاح ۶۱ عرصه شغلی ویژه مشاغل خانگی خبر داد که در پی آن برای ۴۷۷ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد اشتغال می‌کند.

 

قزل‌سفلی در پایان، دیدار جهادگران با ائمه جمعه و تولیت آستان شاهچراغ (ع)، تجلیل از گروه‌های جهادی فعال در حوزه کرونا، برگزاری میزگرد رسانه‌ای و… را از دیگر برنامه‌های این سازمان در هفته دفاع مقدس دانست و اضافه کرد: به طور کلی ۲۰۰ عنوان برنامه در حوزه محرومیت‌زدایی و سازندگی در هفته دفاع مقدس توسط جهادگران انجام می‌شود.