طرح شهید سلیمانی مصداق جهاد است
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1400-07-19/18-52-21-14000717000601_Test_PhotoN.jpeg?itok=uY5w8j1g)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، کمتر فرد یا خانوادهای در شهر وجود دارد که با کرونا دست و پنجه نرم نکرده باشد و همزمان حضور جوانانی را در قالب تیمهای جهادی در کنار خودش احساس نکرده باشد.
افرادی که از همان روزهایی که هنوز کرونا برای مردم واژهای مبهم بود، داوطلبانه پای کار آمدند و هر چه در توان داشتند، برای راحتی خیال و آگاهی رسانی مردم شهرشان انجام دادند؛ اوایل با گندزدایی معابر و خانهها و کمک به عبور و مرور مردم شروع به فعالیت کردند و بعدها در طرح شهید سلیمانی و امروز نیز در انجام واکسیناسیون عمومی مردم.
احمد رضوی، معاون عملیات ناحیه مقاومت بسیج سپاه سروستان در شروع صحبتهایش گفت: جهاد از جمله مهمترین اقدامات و حرکتهای به وجود آماده از دل انقلاب اسلامی است که از ابتدای انقلاب اسلامی شکل گرفته و اکنون نیز در عرصههای مختلف تداوم یافته است.
وی در ادامه بیان کرد: طرح شهید سلیمانی که با هدف کمک به ریشهکن شدن بیماری منحوس کرونا از اوایل آذر ماه ۱۳۹۹ تشکیل شده است نیز مصداق جهاد است.
رضوی تصریح کرد: با توجه به اینکه گروههای جهادی از دل مردم برخاسته و میتوانند در اقناع افکار عمومی موفق باشند، از ظرفیت این افراد برای تمام مراحل، مانند رعایت بهداشت، آموزش پیشگیری، مراقبت از بیماران و حتی دریافت واکسن استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه بسیجیان جهت لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب وارد میدان رزمایش کمکهای مؤمنانه و طرح شهید سلیمانی شدند، یادآور شد: این گروهها در دوران شیوع بیماری کرونا، اقدامات متنوعی از جمله امداد روحی و روانی به بیماران کرونایی داشتهاند و خودشان نیز گاهی گرفتار بیماری کرونا شدند که این امر از ایثارگری و نیت والای این عزیزان خبر میدهد.
معاون عملیات ناحیه مقاومت با اشاره به اینکه این طرح محله و خانواده محور است و به صورت مشترک با شبکه بهداشت و درمان شهرستان اجرا میشود، تأکید کرد: هدف اصلی طرح، مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا از طریق مشارکتهای مردمی و هماهنگی و بهرهگیری از کمک نیروهای بسیج بوده است که به خوبی در این مسیر حرکت کردهایم.
رضوی با بیان اینکه افراد در طرح شهید سلیمانی در سه سطح پیشگیری، رهگیری و درمان فعالیت میکنند افزود: تعداد ۱۸۰ نفر از برادران و خواهران بسیجی در این سه محور سازماندهی شدهاند و پس از اجرای دورههای آموزشی و تخصصی در امور مربوطه شروع به کار کردند.
وی در خصوص محور اول اظهار داشت: تیمهای نظارتی متشکل از ۲۰ تیم هستند که وظیفه نظارت بر امر پیشگیری و رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح شهرستان، اعم از اصناف مختلف، ادارات و… را بر عهده دارند و تاکنون نزدیک به ۲۷۰۰ مورد بازدید طی ۱۰ مرحله را انجام دادهاند.
مسئول گروههای جهادی، تعداد پوستر و تراکت توزیع شده در زمینه اطلاعرسانی را ۵۰۰۰ عدد برشمرد و ادامه داد: تیمهای مسئول، تعداد ۲۵۰ مورد تذکر ابلاغ نمودهاند که از این بین، تعداد ۳۰ مورد پلمپ اصنافی به دلیل عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی را پیگیری کرده و همچنین تعداد ۵۰۰۰ ماسک نیز در همین زمینه توزیع نمودهاند.
رضوی عنوان کرد: تیمهای حمایتی، محور دوم ما هستند که در ۶۸ تیم در سطح شهرستان سازماندهی شدهاند و وظیفه حمایت از افراد نیازمند را بر عهده دارند؛ کمکهای مؤمنانه نیز یکی از موارد خوبی بود که در این طرح اجرا شد و خانوادههایی که از نظر اقتصادی ضعیف بودند و بیمار کرونایی داشتند، با بستههای معیشتی و بهداشتی، طی دوران قرنطینه در منزل حمایت میشدند.
وی ادامه داد: تعداد ۱۰۰۰ بسته کمک مؤمنانه نیز برای افرادی که به دلیل قرنطینه شرایط کسب و کار برای آنان فراهم نبود، تهیه و توزیع شد.
وی در خصوص تیمهای محور سوم که مراقبتی هستند، توضیح داد: این تیمها متشکل از ۱۵ گروه هستند و وظیفه مراقبت از بیماران کرونایی را بر عهده دارند و تاکنون نزدیک به ۱۸۰۰ مورد رهگیری بیماران را انجام دادهاند. همچنین آنها در قالب تیمهای تخصصی و غیرتخصصی به بیماران مشاوره دادهاند و حتی در مواردی پزشک به منزل بیماران اعزام شده است.
معاون عملیات ناحیه مقاومت، کنترل اوضاع وخیم کرونا را علاوه بر همکاری مردم و مدافعان سلامت، از جمله توفیقات طرح شهید سلیمانی دانست و اضافه کرد: قرارگاه شهید سلیمانی به صورت هفتگی با حضور اعضای قرارگاه (فرماندار، فرمانده سپاه، رئیس شبکه بهداشت و شهردار) جهت هماهنگی و همکاری بیشتر بین اعضا، جلسه برگزار میکند.
احد رضوی با توجه به اینکه سیستم شبکه بهداشت و درمان در خدمات واکسیناسیون انجام وظیفه میکند، اذعان کرد: گروههای جهادی بیشتر جهت پیشگیری وارد میدان شدهاند، اما روزانه ۱۰ نفر از برادران و خواهران بسیجی به عنوان انتظامات و کاربر رایانه واکسیناتور با شبکه بهداشت همکاری میکنند.
وی در پایان اضافه کرد: هر زمان که مردم هر منطقه در کارهای جهادی شرکت کنند، انجام کار خیر، تلاش و همدلی برای آنان فرهنگ میشود و ما باید بهگونهای برنامهریزی کنیم که در اجرای طرحهای جهادی، مردم نیز به صحنه بیایند و در کنار این گروهها فعالیت کنند و از این طریق افزون بر اجرای طرح و پیشرفت کار، فرهنگ کار، تلاش و کمک به نیازمندان نیز در بین مردم ترویج یابد.
مشروح خبر/ خبرگزاری فارس:
http://fna.ir/49ows