ایجاد اشتغال برای معتادین در اولویت قرار دارد
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1400-07-21/IMG-20211013-WA0052.jpg?itok=AC8hGiNG)
بانوان همواره در رشد و تعالی انسانها و در سطح گستردهتر یعنی جامعه، اثرگذارند. مؤثرترین عامل تربیت و سلامت روحی، روانی و جسمی فرزند، همسر و جامعه، بانوان هستند. زنان از پیش از انقلاب تاکنون، تأثیر بسزایی در تحول و ساخت جامعه داشتهاند؛ چنانکه مقام معظم رهبری در این باره میفرمایند: از پیروزی انقلاب تا امروز واقعاً بانوان کشور در همه صحنهها نقش بسیاری داشتند و این حادثه بزرگ و شگفتآوری است.
اگر در جامعهای زن و مادر، نقش خود را به درستی ایفا کنند، جامعه به سوی کمال و حیات طیبه پیشرفت میکند و اگر زن و مادر در وظایف خود کوتاهی کنند، جامعه از جایگاه اصلی خود سقوط میکند.
از جمله معضلاتی که در جامعه کنونی دیده میشود، گرفتار شدن برخی از بانوان در بند اعتیاد میباشد. مبارزه با اعتیاد میتواند این بانوان را به زندگی خود بازگرداند و از گسترش بیشتر این آسیب جلوگیری کند.
امام خامنهای نیز در سخنان خود با چنین مضمونی میفرمایند: نگرانی در زمینه اعتیاد، همچنان باقی است که اگر دستاندرکاران، بلای بزرگ و تهدید عظیمی را که از این سو متوجه کشور است، به درستی برآورد نکنند، باز هم مشکلات روی هم متراکم میشوند؛ لذا از آقایان محترم انتظار میرود که هرکدام سهم دستگاه خود در اجرایی کردن این سیاستها را با سرعت و قاطعیت و بدون فوت وقت به مرحله عمل برسانند.
گرچه برخی از مسئولین اعتنایی به مسئله مبارزه با اعتیاد ندارند، اما در این میان، هستند بانوانی که علاوه بر اجرای نقش صحیح خود، دست سایر بانوان هموطن خود را نیز گرفته و به آنها کمک میکنند.
خوشرو و سلطانی، از بانوانی هستند که دست همنوعان خود که اسیر اعتیاد شدهاند را گرفته و به آنها کمک میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، سلطانی، مسئول گروه جهادی شهید جهانآرا، در گفتگو با خبرنگار بسیج سازندگی، ضمن اشاره به نقش خطیر بانوان در اجتماع گفت: خوشرو از جمله روانشناسانی است که با اقدام خیرخواهانه خود، بین بانوان معتاد کارتونخواب غذا توزیع میکرد.
وی با اشاره به جرقه خوردن ایده تشکیل کمپ در ذهن خوشرو، افزود: وی جمله «به مردم ماهی ندهید، بلکه به آنها ماهیگیری یاد دهید.» را صحیح میدانست و درصدد آن بود که علاوه بر پوشش خوراک معتادین، از آنها دستگیری کرده تا نیازمند دیگران نباشند. لذا به این فکر افتاد که تالاری که قرار بود از پدرش به او به ارث برسد را به کمپ ترک اعتیاد بانوان تبدیل کند.
او ادامه داد: این اقدام خیرخواهانه در آذر ماه سال ۱۳۹۹ انجام شد و در مرحله اول، حدود ۲۵۰ نفر اعتیاد را ترک کرده و هماکنون نیز ۸۵ نفر در حال ترک میباشند.
سلطانی توزیع نذری، برگزاری برنامههای مذهبی، فرهنگی، جشنها، اعیاد و… را از ضروریات یک کمپ دانست و بیان کرد: در ابتدای تبدیل تالار به کمپ، ۱۵ کارتونخواب را جمع کرده و به این فضا بردیم. همچنین اقدامات حوزه روانشناسی و اقدامات کمپ با خوشرو و جمعآوری کارتونخوابها، معرفی خیرین، توزیع نذری بین معتادین، اجرای برنامههای مذهبی، فرهنگی و… با گروه جهادی ماست.
مسئول گروه جهادی جهانآرا، بخشندگی و محبت خوشرو به معتادان را از جمله نقاط مثبت این کمپ خواند و اظهار داشت: خوشرو به دلیل عدم توانایی فرد در پرداخت هزینه کمپ، معتاد را رها نمیکند، بلکه از مال خود برای آنان هزینه کرده و به ترک آنان کمک میکند.
وی ضمن اشاره به ماده ۱۵ و ۱۶ تصریح کرد: ماده ۱۵، به معتادینی اشاره دارد که در خانه به سر میبرند و ماده ۱۶ مربوط به کارتونخوابهای سطح شهر میباشد.
وی در ادامه گفت: در ماده ۱۶، فرد تنها تا ۶ ماه اجازه ماندن در کمپ و ترک اعتیاد را دارد و پس از آن باید از کمپ خارج شود، اما لطف و بخشندگی خوشرو به برخی از آنان اجازه ماندن تا ۸ ماه را نیز میدهد تا به طور کامل اعتیاد خود را ترک کنند.
سلطانی نداشتن اشتغال و مکان مناسب جهت سکونت بانوان پاک را از مهمترین آسیب این حوزه خواند و عنوان کرد: متأسفانه برخی از دختران و بانوان فراری این کمپ به دلیل نداشتن سرپناه و شغل مناسب، مجدداً معتاد و کارتونخواب شدهاند و این بدترین معضل است؛ حتیٰ در جمع معتادین کمپ، نویسنده و شاعری نیز حضور داشتند که آنها نیز به دلیل همین معضل به سراغ جمعآوری ضایعات رفته و مجدداً معتاد شدهاند، همچنین مشکلی که اکنون با آن دست و پنجه نرم میکنیم، نبود خیِر و عدم کار و اشتغالزایی بانوان است.
وی اذعان کرد: بانوان ۱۸ الی ۵۰ ساله، جمعیت این کمپ را تشکیل میدهند.
سلطانی به اقدامات گسترده گروه جهادی شهید جهانآرا اشاره و تأکید کرد: گروه جهادی شهید جهانآرا در حوزه واکسیناسیون، همیاران سلامت، تغسیل بیماران کرونایی، کارگاه تولید ماسک و… نیز فعالیت دارد.
مسئول این گروه جهادی در ادامه خاطرنشان کرد: تمرین نماز و قرآن، توزیع پوشاک و افتتاح کتابخانه به مناسبت هفته دفاع مقدس و… از سایر اقدامات صورت گرفته در این کمپ میباشد.
او در خصوص مبارزه با اعتیاد ادامه داد: هستههای طرح پیشگیری از اعتیاد در محلات تشکیل شده است و در این طرح معتادین به کمپ معرفی میشوند.
سلطانی در پاسخ به اینکه معتادین در زمان اوقات فراغت خود چه میکنند، بیان کرد: اکنون اوقات فراغت آنها با خواندن کتاب و بازی شطرنج سپری میشود، اما با همکاری خیرین درصدد آن هستیم تا میز پینگپنگ و لوازم چند ورزش دیگر را تهیه کنیم تا استفاده بهتری از این اوقات شود.
او همچنین بیان کرد: خوشرو جان و مال خود را در این راه صرف کرده و با داشتن ۳ فرزند، همچنان به فعالیت اجتماعی خود میپردازد.
سلطانی افزود: درد و دلهای بانوان کمپ، گریهآور است؛ خانمی داشتیم که ۸ سال در خیابان بوده، خانم دیگری به خاطر فروختن فرزندش، اقدام به خودکشی کرده که البته موفق نشده و….
سلطانی همچنین حمایتهای پدر و همسر خوشرو را مایه دلگرمی و انگیزه این بانو دانست و از آنها تشکر کرد.
مسئول گروه جهادی شهید جهانآرا در جمعبندی سخنانش گفت: این اقدام، اولین بار است که در استان فارس صورت میگیرد، لذا به حمایت نیاز دارد و تنها حمایت مالی مدنظر نیست، بلکه ایجاد اشتغال برای بانوان پاک از مهمترین حمایتهایی است که باید صورت گیرد.
وی در پایان اضافه کرد: اعتیاد یک بیماری است و اینکه معتاد انسان نیست، یک باور اشتباه است. هرکجا که میرویم، افراد و مسئولین تنها صحبت میکنند، اما در عمل، خبری از حمایت نیست. به امید روزی که همه مسئولین از خواب غفلت بیدار شوند.