صندوق قرض الحسنه منطقه باجاگاه؛ از اجرای طرح کشت گیاهان دارویی تا راه اندازی کارگاه های تولیدی
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/2022-11-19/636666409772392710.jpg?itok=RHC4UFNv)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، مسئول گروه جهادی و صندوق قرض الحسنه منطقه باجگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار بسیج سازندگی استان فارس گفت: روستای باجگاه روستایی با ۸۵۰ خانوار و در اطراف شیراز میباشد. صندوق قرضالحسنه اشتغالزای این گروه نیز از ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ با عضوگیری و اعطای وام کمک معیشتی، کمک درمانی، اجاره بهای منزل، سیسمونی، جهیزیه، شهریه دانشگاه و… به اعضا افتتاح شد. پس از آن، به منظور گسترش صندوق و افزایش کمک به همنوعان، تصمیم به راهاندازی هیئت اندیشهورز کردیم و با ظرفیتسنجی و شناسایی توانمندیهای افراد منطقه، آموزشهای لازم جهت کارآفرینی و اشتغالزایی را شروع کردیم.
زوبین افزود: افراد آموزشدیده از اقشار و گروههای مختلف منطقه، خصوصاً افراد کمبرخوردار و بانوان بیسرپرست، بدسرپرست و خودسرپرست میباشند و پس از انجام آموزشهای لازم، اعضا به حال خود رها نمیشوند و با برپایی نمایشگاه، کلاسهای کسب و کار و… توانمندی آنان را افزایش میدهیم.
وی از اقدامات جهادگران در دوران کرونا سخن گفت: تولید و دوخت ماسک در کارگاه، ضدعفونی معابر و خیابانها، خرید بستههای معیشتی و توزیع آن بین خانوادههای نیازمند، عقیقه و توزیع گوشت بین نیازمندان و بیماران، توزیع پوستر، بروشور و… از اقدامات جهادگران در دوران شیوع کرونا میباشد که حتی تولید و دوخت ماسک نیز خود جنبه اشتغالزایی داشت.
مسئول گروه جهادی شهید سلیمانی بیان داشت: هدف از انجام اقدامات این گروه، کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق و... میباشد که تاکنون نیز ۵ نفر اعتیاد خود را ترک کردهاند و به صورت هفتگی برای معتادینِ در حال ترک کلاس آموزشی و مشاوره داریم.
زوبین در ادامه ضمن اشاره به کمکهای صورت گرفته توسط بسیج و سپاه، از فعالیتهای اشتغالزایی و فرهنگی این گروه گفت: اقدامات مربوط به اشتغالزایی این گروه شامل پرورش و کشت گیاهان دارویی، زنبورداری، پرورش قارچ دکمهای و صدفی، کشت زعفران، روباندوزی، آموزش بافتنی، تولید انواع دستبافتها و صنایع دستی، تولید ظروف بتن و شمعهای معطر، مجسمهسازی با خمیر، ساخت وسایل تزیینی، خیاطی، گلیمبافی، تولید ظروف سفالیِ سرامیک، آموزش آشپزی، شیرینیپزی، تولید ترشیجات، شوریجات و سبزیجات، تولید نان محلی و اقدامات فرهنگی نیز شامل اهدای جهیزیه به زوجهای جوان، اهدای سیسمونی، توزیع لوازمالتحریر بین دانش آموزان نیازمند و بیبضاعت، نذر حیا و… میباشد.
او در ادامه جزئیات برخی از اشتغالهای راهاندازی شده توسط این گروه را تشریح کرد:
تولید و پرورش قارچ دکمهای: به دلیل موجود نبودن قارچ خوراکی در فروشگاههای این منطقه، تصمیم به پرورش قارچ دکمهای گرفته شد. مسئول این اشتغال زوجی هستند که در ۳۴ متر کنار خانه خود به پرورش قارچ میپردازند و برای حدود ۱۵ نفر از جوانان منطقه به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی کردند.
تولید انواع نان محلی: روزانه حدود ۲۰ کیلو نان حاوی سبزیجات و گیاهان معطر و مقوی از جمله آویشن و… پخت میشود و به فروش میرسد.
تولید ظروف سفالِ سرامیک: این کار برای حدود ۷ نفر اشتغالزایی داشته و تولیدات بیشتر ظروف مصرفی مانند بشقاب، کاسه، لیوان و نمکدان خانگی است. ماده اولیه تولید ظروف، مخلوطی از خاک و مواد شیمیایی تخصصی میباشد.
کارگاه تولید انواع ترشیجات و شوریجات: مسئول راهاندازی این کارگاه ۱۷ سال است که در این زمینه به فعالیت میپردازد. و با توجه به استقبال مردم، پا به این عرصه نهاده است.
کارگاه اشتغالزایی خیاطی: به افرادی که در خانه هستند، با استفاده از وامهای صندوق قرضالحسنه چرخ خیاطی داده شده و در خانه به خیاطی و کارآفرینی مشغول هستند و برای حدود ۳۲ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی انجام شده است.
زمین کشت گیاهان دارویی: مؤسسان این کارگاه خانواده هستند که در سال ۹۹ مساحت ۲۲۰۰ متر را زیر کشت بردند و در سال جاری این مساحت را به ۲۲۰۰۰ افزایش دادند. در این زمین گیاهان دارویی نظیر بادرنجبویه، اسطوخودوس، مریم گلی و… کشت میشود.
مسئول گروه جهادی شهید سلیمانی در پایان این گفتگو اضافه کرد: سعی داریم در زمینه شعار سال و در راستای توانمندسازی نیروهای بیشتر تلاش کنیم. فرمایشات مقام معظم رهبری چراغ راه ماست و بنا به فرمایشات ایشان، کار تشکیلاتی و حضور مردم در صحنه را سرلوحه خود قرار دادهایم تا ان شاءالله پیروز شویم.
- امتداد طرح های جهادی در کنده ای، اینبار با خدمات جهادی سلامت
- جهادگران سلامت در کنده ای با 230 خدمات رسانی بهداشتی و درمانی
- نگاهی اجمالی بر اردوی جهادی سلامت در روستای حاجی آباد غوری کوه چنار
- کلیپ؛ برگزاری «طرح تابستانه مهارت» ویژه دانش آموزان استان فارسی
- مشارکت بسیج سازندگی کوهچنار در آسفالت ۵۲ هزار مترمربع از معابر روستایی