جهاد خدمت رسان

تفاهم نامه 4 جانبه بسیج سازندگی با رویکرد ایجاد فرصت های شغلی در حوزه گردشگری و صنایع دستی

تفاهم نامه 4 جانبه بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی استان فارس در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین مبنی بر بهره گیری حداکثری از کلیه ظرفیت ها و منابع در جهت ایجاد و توسعه اشتغال برای اقشار محروم و آسیب پذیر و به منظور نهادینه سازی فرهنگ اقتصاد مقاومتی انجام شد.

این تفاهم نامه بر این است تا از طریق نقش آفرینی جهاد‌گران، کارآفرینان و توسعه همکاری با فعالان کسب و کار علاوه بر  ایجاد فرصت‌های شغلی منجر به توانمندسازی و تقویت خانواده های نیازمند شود. این طرح که به دنبال ارائه خدمات بویژه در مناطق محروم و کم برخوردار می باشد با چشم اندازی به دنبال رشد و توسعه و رفع فقر و محرومیت از مناطق محروم و کم برخوردار است.

با اجرای این تفاهم نامه و  طرح های تعریف شده که اولویت کاری خود را بر صنعت گردشگری و صنایع دستی می داند به دنبال ترویج مشاغل خرد و خانگی، ایجاد فرصت های شغلی، ترویج و توسعه فرهنگ کار بین آحاد مردم در حوزه صنایع دستی گسترش عدالت اجتماعی با ایجاد فرصت های شغلی در سطح روستا ها(با اولویت جوانان) ، استفاده از ظرفیت های مشترک در جهت آموزش و توانمند سازی های شغلی در جهت افزایش سطح مهارت های هنری و کیفی تولیدات، ایجاد بازارچه های فروش مشترک جهت مشاغل خرد، خانگی و تعاونی های تولید، تلاش در حفظ، احیا و توسعه رشته های مختلف و منسوخ شده صنایع دستی می باشند.

 

اسماعیل قزل سفلی رئیس سازمان بسیج سازندگی در این آیین انعقاد تفاهم نامه 4 جانبه با تاکید بر کار قرارگاهی بیان داشت:  مطمئنا هم افزایی بین دستگاهی میتواند در حوزه های مختلف نتایج مطلوب تری داشته باشد خوشبختانه استان فارس ظرفیت ها و پتانسیل های زیادی دارد که صنایع دستی یکی از آن ظرفیت هاست.

وی ادامه داد: فارس و بویژه شیراز که به عنوان یکی از مرکز مهم گردشگری و صنایع دستی کشور شناخته میشود این ظرفیت و صنعت مهم فارس فرصت بسیار مناسبی است چون که کار آفرینی در آن هم می تواند زود بازده باشد و هم اینکه با سرمایه اندک نیز میتوان اشتغال زایی و کارآفرینی کرد.

جانشین قراراگاه محرومیت زدایی سپاه فجر استان فارس با تاکید بر لزوم اجرای چنین طرح هایی در مناطق محروم و کم برخوردار اظهار داشت: در کنار این  هم افزایی و تعامل،  باید به دنبال یک برنامه ریزی منظم و یک راهبرد مناسب بود تا قشرهای ضعیف جامعه با مهارت آموزی بتواند از این فرصت اشتغال زایی در راستای بهبود وضعیت اقتصاد و معیشت خود استفاده نمایند.

قزل سفلی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی با راهبرد توانمند سازی و تسهیلگری، این آمادگی را دارد تا در عرصه های مختلف اقتصاد مقاومتی کمک کننده به دستگاه های مرتبط باشد بیان داشت: بسیج سازندگی متولی ایجاد اشتعال نیست اما با توجه دغدغه هایی که دارند و و با تاکید به ظرفیت ها و نیروی انسانی مناسبی که دارد به عنوان  کمک کنند در کنار دستگاه های دولتی است و امیدوار است با اجرای چنین طرح هایی مردمی کردن اقتصادکشور محقق شود.

 

با هم افزایی وکار مشترک می شود کار های فوق العاده ای در حوزه اشتغال انجام داد

سید موید محسنی نژاد مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس نیز در این مراسم بیان داشت: ظرفیت های مختلفی هر کدام از دستگاه ها دارند و مطمئنا با در کنار هم آمدن این ظرفیت ها میتوان کارهای بزرگتری انجام داد. سر منشا مهمترین مسائل و مشکلات کنونی جامعه به اشتغال میرسد و اگر به مساله اشتغال به خوبی پرداخته شود میتوان بسیاری از مشکلات را رفع کرد. این تفاهم نامه نیز در راستای کمک رسانی در بهبود این وضعیت است و مطمئنا با این هم افزایی وکار مشترک می شود کار های فوق العاده ای انجام داد.

وی با تاکید بر اهمیت اقتصادی صنعت گردشگری و صنایع دستی، گفت:  در حوزه تجاری سازی و برند سازی باید تلاش ویژه ای کرد و با استاندارد خاص بتوان محصولات صنایع دستی شیراز و فارس را در سطح بین المللی معرفی کرد. 

 

لزوم پرورش استعداد اعضای خانوار مددجو در راستای تولیدات صنایع دستی

مرتضی موصلی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس نیز با تاکید بر اینکه هر کاری در کنار هم و به صورت هم افزایی شود میتوان موفق شد، بیان داشت: با این تفاهم نامه فصل مشترک و باب جدیدی در راستای کمک به توانمند سازی و اشتعال زایی  خانواده های نیازمند و مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) در حوزه صنایع دستی باز خواهد شد.

وی با اشاره به استعدادهای فراوان بانوان تحت حمایت کمیته امداد، اظهار داشت: خانوار زن سرپرست زیادی تحت حمایت این نهاد هستند و اعضای این خانواده ها استعداد های خوبی دارند که مطمئنا فرصت دادن و توجه و پرورش آنها می تواند نتایج خوبی در برداشته باشد یکی از فرصت ها همین صنایع دستی که با مهارت آموزی به آنها میتوان به سمت تولیدات خرد و خانگی تشویق و سوق داد.

موصلی افزود:  این ظرفیت وجود دارد که بشود با برنامه ریزی منسجم تر با برند سازی و تکمیل زنجیره تولید در بهبود اشتغال و وضعیت اقتصادی مددجویان کارهای خوبی انجام داد و  امیدواریم با این همکاری در آینده نزدیک شاهد نتایج خوبی بود و مردم ببیند که کار مشترک بین نهادی میتواند نتایج درخشانی داشته باشد.

 

برچسب