طلبهای که برای مردم روستا آبانبار میسازد
وقتی از جهادگران و اقدامات خداپسندانهشان سخن به میان میآید، همه افراد جامعه به جوانانی فکر میکنند که بیادعا و بیمنت برای یاری رساندن به هموطنان نیازمند و کمبرخوردارشان راهی روستاهای محروم میشوند.
در این میان نوع جهاد و اقدامات بعضاً آنقدر زیباست که هر شنوندهای را مبهوت خود میکند.
یکی از این جهادگران، حجتالاسلام مسلم میرزایی، روحانی مستقر اداره تبلیغات اسلامی و از طلبههای جوان، خوشفکر و با انگیزه شهرستان لامرد در استان فارس است؛ کسی که در کنار کار تدریس حوزه و پرورش نیروهای مکتب امام صادق (ع) تبلیغ و تحصیل، در روستای دهشیخ شهرستان لامرد، کلاسهای آموزش خانواده را پایهگذاری کرده است و به مردم آن منطقه خدماترسانی میکند؛ خدمتی بیمنت که توشهای برای آخرت است.
برگزاری کلاسهای قرآنی
حجتالاسلام میرزایی از سال تحصیلی۱۳۷۷ وارد حوزه علمیه رضویه لامرد شده و در سال۸۳ پس از اتمام سطح یک حوزه ازدواج کرده و چهار سال پس از آن دوره آموزشی سطح ۲ و ۳ حوزه را در مدرسه علمیه امام علیبنابیطالب لارستان به پایان میرساند، پس از آن به منظور تبلیغ مباحث دینی به روستای دهشیخ از توابع بخش مرکزی شهرستان لامرد میرود و در آن روستا مشغول کار میشود. او بعد از کسب تجربیات و تواناییهای بسیار، تصمیم میگیرد کار تبلیغی با دانشآموزان و جوانان و تربیت خانوادهها را بیش از هر کار دیگری در برنامه داشته باشد.
خودش میگوید: «در کنار همه کارها در حوزه علمیه رضویه لامرد به تعلیم و تربیت طلاب و تدریس مشغول شدم.»
حجتالاسلام میرزایی ادامه میدهد: «روستا برای روحانی همچون دریا برای ماهی است که تمام تلاشش زنده ماندن است. در صورتی که روحانی بتواند رسالتی را که بر عهده دارد، به خوبی انجام دهد، همین که چهره به چهره بتواند اصول مربوط به دین اسلام را بیان کند مخاطب به خوبی متوجه میشود. عمده کاری که روحانی جهادی میتواند در روستا انجام دهد، تربیت نسل، اشتغال و کمک به کارهای عمرانی است که باید این امور به تربیت انسان، امور فرهنگی و معرفتی ختم شود.»
این روحانی جهادگر در کنار کار تبلیغ به فعالیتهای دیگری نیز مشغول است و در این باره میگوید: «در روستای دهشیخ و کره موچی در زمینه کلاسهای قرآنی فعالیت دارم، به طوری که در این مدت، گروههایی را برای انجام فعالیتهای گوناگون جهادی تشکیل دادیم و با کمک دیگر دوستان وارد میدان کردیم. در این میان یکی از کارهایی که در منطقه مورد نیاز مردم بود، یعنی کلاسهای آموزش، مشاوره و کارگاه خانواده را راهاندازی کردیم.»
جالب اینکه آنها یک گلخانه را هم راهاندازی میکنند که توانسته است تعدادی از مردم روستا را مشغول کار کند.
این طلبه جوان میگوید: «در حقیقت روحانی ابتدا باید خود را تربیت کند تا بتواند بر مردم روستا تأثیر بگذارد که خوشبختانه با انجام کارهای جهادی در تمام حوزهها به ویژه حوزه دین، دید مردم نسبت به مباحث مربوط به دین و حتی نسبت به حضور در مسجد تغییر کرده است.»
وی ادامه میدهد: «عقیده ما بر این است که خداوند متعال هر فردی را برای کاری آفریده و تکلیف را بر سر راه او قرار میدهد، اگر فرد متوجه شود، قطعاً آن تکلیف را انجام خواهد داد، به نظر من زمانی که خدا کاری را جلوی راه افراد قرار میدهد، قطعاً کاری آسان است. ما میتوانستیم با این سطح از تحصیلات در جاهای دیگر مشغول کار شویم، اما با توجه به رسالتی که بر عهده داریم، احساس تکلیف بر ما چیره شد و تصمیم به تبلیغ و کار جهادی گرفتیم تا مردم مناطق مختلف به ویژه مناطق کمبرخوردار را با مسائل دینی، فرهنگی و اجتماعی آشنا کنیم.»
حجتالاسلام میرزایی تأکید میکند: «کار جهادی را وظیفه تعیینشده برای خود میدانم، زیرا همین که در این دوران مردم نیاز به تقویت باورهای دینی و اعتقادی خود دارند، رسالت طلبهها این است که در مناطق کمبرخوردار حضور یابند و ذهنیت مردم تغییر کند، وظیفه خود میدانیم که در این مناطق حضور پیدا کنیم، گرچه باید کار تبلیغ به صورت مستمر ادامه داشته باشد تا تأثیرگذاری خود را نشان دهد.»
این جهادگر میگوید: «تا زمانی که بتوانم این کار را انجام خواهم داد و ذرهای غفلت نخواهم کرد، بلکه به دیگر طلبهها توصیه میکنم در این عرصه ورود کنند تا توشهای برای خود داشته باشند، هر چه کار جهادی در مناطق دوردست انجام شود، کم است، زیرا دسترسی مردم روستاهای دورافتاده به استفاده از امکانات مختلف امکانپذیر نیست، بنابراین لازم است توجهات به آن سمت باشد.»
وی اذعان میکند: «هیچ گاه از دانشآموزان غافل نبوده و همواره جشنهای تکلیف و جشن قرآنی و مناسبتها را در مدارس به سبک جدید و شاد اجرا کردهام.»
جهادی که پایانی برای آن نیست
وقتی کرونا همه کشور را فرا گرفته بود و همه از ترس ابتلا به این ویروس حتی با نزدیکترین اعضای خانواده خود رفت و آمد نمیکردند، این مدافعان سلامت و جهادگران بودند که بیوقفه به داد مردم میرسیدند و تأمین نیاز بیماران میپرداختند.
حجتالاسلام میرزایی هم با اشاره به فعالیتهایشان در ایام کرونا و کمکهای چشمگیری که به بیماران داشتند، میگوید: «در زمینه غسل اموات کرونایی، تأمین نیاز خانوادههای آسیبدیده و خرید دارو برای افراد بیبضاعت کارهای زیادی انجام شد. همچنین خدماترسانی به زوار اربعین، حل اختلاف جوانان و ازدواج نیز طلاب و روحانیون خدمات ارزندهای ارائه کردند و در برخی از روزهای سال با حضور در زندانها به موعظه زندانیان لارستان و تلاش برای رفع مشکلات آنان میپردازیم.»
به گفته این جهادگر، تمامی افراد جامعه باید جهت تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر جهاد تبیین تلاش کنند تا دستاوردها و خدمات نظام و انقلاب به جامعه و بهویژه نسل جدید شناسانده شود.
حجتالاسلام میرزایی ادامه میدهد: «کار دشمن تزویر و تحریف است و باید تلاش شود مردم از دستاوردهای نظام و پیشرفتهای کشور مطلع شوند که امورات ما طلبهها در این برهه حساس همین کارهای جهادی است.»
از جمله فعالیتها و طرحهای این روحانی، کوهنوردی ثابت با جوانان و طرح اکرام زوجین در منازل آنان و نشستهای معرفتی و صمیمی در فضاهای باز و حضور در سالن ورزشی و همکاری و احداث آب انبار در کوه و کاشت نهال در مسیر کوهنوردان و تشویق جوانان به اشتغال و تدریس حقوق زوجین در شبکه بهداشت است.
این جهادگر جوان در امور دیگری همچون مدرس کلاس فقه بازار و اصناف، روحانی طرح امین در مدارس و مشاور مؤسسه بهارنکو شبکه بهداشت لامرد دستی بر آتش دارد. این کارها، کاری جهادی است و در جهت کسب تجربه برای افراد بسیار مهم. از طرفی کار جهادی بسیار گسترده بوده و در تمام زمینهها جای حضور و خدمت به هموطنان باز است.
- امتداد طرح های جهادی در کنده ای، اینبار با خدمات جهادی سلامت
- جهادگران سلامت در کنده ای با 230 خدمات رسانی بهداشتی و درمانی
- نگاهی اجمالی بر اردوی جهادی سلامت در روستای حاجی آباد غوری کوه چنار
- کلیپ؛ برگزاری «طرح تابستانه مهارت» ویژه دانش آموزان استان فارسی
- مشارکت بسیج سازندگی کوهچنار در آسفالت ۵۲ هزار مترمربع از معابر روستایی