.

کتاب «جهاد فرهنگی» در شیراز رونمایی شد

طی مراسمی آیین رونمایی و نقد کتاب «جهاد فرهنگی»، تألیف حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج سازندگی استان فارس؛ حجت‌الاسلام حسن قانع مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس در این مراسم، اظهار داشت: نویسنده فرهیخته آیت الله کلانتری از شخصیت‌های بارز در نظریه پردازی انقلاب هستند که  از گذشته تا به حال این توفیق  و نعمت نصیب استان فارس بوده است؛ شخصیت علمی و فرهنگی ایشان مصداق عمل به این کتاب شریف است.

وی افزود: انقلاب‌گری بینش و رفتاری صرفا سیاسی نیست، حکومت اسلامی و اندیشه انقلابی، ساختار و انگاره‌ای است برای تحقق و ارتقاء روحیه مجاهدت در فرد و اجتماع در واقع ساختار چهره واقعی فرد است.

 قانع ادامه داد: در این کتاب به توسعه ماهیت جهاد و متعلق‌های آن، روحیه مجاهدت در تمامی عرصه‌ها و قوت در جهاد فرهنگی پرداخته شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس بیان کرد: همچنین شاخصه اصلی رفتاری مومن حقیقی (همان روحیه مجاهدت) در واقع وصف مشعر به علیت، مجاهدت شرط دستیابی به مقام صدق، شرط دستیابی به فلاح و توبیخ عدم کنش مجاهدانه به خوبی در این کتاب به آن اشاره شده است.

قانع با اشاره به ارکان نظریه پردازی این کتاب و 4 مولفه آن، گفت: نخست موضوع هویت است که اصالت فرهنگی در هویت را در همه عرصه‌های فردی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نشان می‌دهد؛ دوم ساختار و بستر جبهه فرهنگی انقلاب؛ سوم محوریت منویات امام جامعه بعنوان عنصر اصیل رفتار انقلابی و رهبر جهاد فرهنگی و در آخر سرمایه انسانی بعنوان (کنشگر اصیل میدان جهاد فرهنگی) است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس گفت: در بخش دوم کتاب چند موضوع قابل توجه است که میتوان به ایده پردازی، ارزیابی و طراحی اشاره کرد که نویسنده به خوبی متن در آن جانمایی کردند.

قانع به مقوله ایده‌پردازی و ایده محوری نیز اشاره کرد و گفت: آسیب جدی، فقدان ایده در کار فرهنگی است که این ایده پردازی متشکل از معرفت‌شناسی فرهنگی، مسئله حکمرانی ذهنی و بینشی، حکمرانی روانشناختی است.

مریم زیبایی نژاد اشتاد دانشگاه هم در این جلسه با اشاره به اندیشه‌های امام خمینی (ره) تصریح کرد: فرهنگ مبدا تمام خوشبختی و بدبختی یک مملت و جامعه است، اگر فرهنگ یک ملت، اصلاح  و ارزشمند شده باشد این فرهنگ میتواند ارزش خود را حفظ و تاثیر خود را در جامعه بگذارد و در غیر اینصورت اگر فرهنگ ناصالح شد، جوانان آن کشور را از بین خواهد برد.

وی ادامه داد: بالاترین عنصر در هر جامعه فرهنگ است و در حقیقت اگر یک ملت از نظر سیاسی، اقتصادی قدرتمند باشد، اما از نظر فرهنگ پوچ و تهی باشد در واقع ارزش خود را از دست میدهد و از درون مستهلک میشود و موجودیت جامعه از بین خواهد رفت.

زیبایی نژاد با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری علم و فناوری، اقتصاد و فرهنگ و فرهنگ را مهترین قدرت یک کشور معرفی می‌کند، گفت: ایشان بر این باورند که فرهنگ مهمترین عامل قدرت یک کشور است لذا فرهنگ اگر فاسد باشد تاثیرش بر جوانان ما می‌ماند.

این استاد دانشگاه در خصوص تالیف و چاپ این کتاب نیز ضمن قدردانی از تالیف این کتاب از سوی آیت الله کلانتری، ابراز داشت: کتاب «جهاد فرهنگی» از نظم منطقی برخوردار است، مطالب سلسله‌وار و زنجیره‌وار بهم متصل و بخش‌ها تکمیل کننده همدیگر است. همچنین مطالب از تازگی و نو بودن خاصی برخوردار بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرسول بینازاده استاد دانشگاه نیز همچنین تالیف این کتاب را از یک انسجام منطقی و مهندسی قابل قبول دانست و گفت: کتاب دردمندانه نگارش شده است و محصول تحقیقات کتابخانه‌ای نیست چرا که زبان و ادبیات کتاب نرم و جالب است و کتاب خوش‌خوانی است و به راحتی خوانده می‌شود.

وی، تالیف و نگارش این کتاب را مصداق باقی الصالحات عنوان کرد و افزود: تعریف از 450 فرهنگ در کتاب «جهاد فرهنگی» نشان دهنده مقوله مهم و گسترده است؛ همچنین مسائل غرب و موضوعات فرهنگی به خوبی در این کتاب به رشته تحریر درآمده است و بیشتر استناد به سخنان رهبری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) هم با بیان اینکه هدیه دادن کتاب، کتابخوانی و تالیف کتاب از اصیل‌ترین فعالیت‌های فرهنگی است، اظهار داشت: بایستی فرهنگ کتابخوانی را  توسعه داد تا شاهد رونق کتابخوانی در کشورمان باشیم چرا که انجام کار‌های کوچک موجب شکل گرفتن کار‌های بزرگ می‌شود و ما باید بیش از این‌ها  بر روی گسترش این فرهنگ فعالانه کار کنیم.

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) با اشاره به نگاه حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در باب موضوع فرهنگ، ادامه داد: در تالیف و نگارش این کتاب نگاه هوشمندانه، عمیق و همه جانبه امام و رهبری مدنظر و توجه بوده است.

آیت الله کلانتری با اشاره به فعالیت 30 ساله فرهنگی خود در امور دانشگاهی، گفت: مدعیان زیادی در دانشگاه‌ها داریم که علاقه‌ای برای کتابخوانیاین نوع کتاب‌ها ندارند؛ لذا تصمیم بر این گرفتم که در راستای جهاد تبیین و فرمایشات حضرت آقا به نگارش و تالیف بپردازم.

نویسنده کتاب جهاد فرهنگی همچنین با تاکید بر اینکه گسترش فرهنگ مطالعه نیازمند تلاش همگانی است، اظهار کرد: اگر نگارش یک کتاب به خوبی و درستی انجام نشود تجربه عکس را نشان می‌دهد لذا نگارش یک کتاب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

آیت‌الله کلانتری با تاکید بر اینکه دیدگاه‌های فرهنگی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در دنیا جایگاه ویژه و بالایی در عرصه فرهنگ، اندیشه‌پردازی دارد که ما متاسفانه تا کنون ارزش و قدردان آن‌ها نبوده‌ایم، ادامه داد: دیدگاه‌های این دو شخصیت بزرگ مسیر را برای همگی ما مشخص میکند و برای نتیجه بهتر همین روند را بایستی ادامه داد تا به نتیجه مطلوب برسیم.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد که ما مطالعه‌ای در زمینه آثار و فکر حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری نداشته‌ایم و بی اعتنایی و بی توجهی به اندیشه‌های رهبری بدترین نوع برخورد است؛ لذا در حقیقت این کتاب شرح مختصر و ناچیزی است که به نظریه مقام معظم رهبری پرداخته شده و فرهنگ غرب را در 3 مورد خلاصه و تبیین کردیم.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ، گفت: ایشان می‌فرمایند که فرهنگ مثل هواست، اگر پاک و سالم باشد بر روی تنفس و سلامتی اثر می‌گذارد و اگر آلوده باشد جامعه متضرر خواهند شد.

آیت الله کلانتری با بیان اینکه در کتاب «جهاد فرهنگی» فرهنگ غرب و ایرانی بصورت کلی تشریح شده است، گفت: بالا رفتن تیراژ کتاب نشان دهنده رشد بالای فرهنگی است و این مهم باید جدی گرفته شود که مخاطب کتابخوانی بالا رفته است.

برچسب