برنامه جامع محرومیت زدایی با 4 اولویت آب، جاده های روستایی، مسکن و زیر ساخت اشتغال
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/2023-05-13/2690466_970.jpg?itok=cCEMV9MO)
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج سازندگی استان فارس، حمید کارگر در گفتگویی بیان داشت: عمده فعالیت قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی در مناطق روستایی و حاشیه شهرها است و در چشم انداز برنامه جامع محرومیت زدایی 4 اولویت آب، جاده های روستایی، مسکن و زیر ساخت اشتغال مبنا است و اولویت اصلی اقدامات در روستا مربوط به آب آشامیدنی، آب کشاورزی، راه روستایی، مسکن محرومین و زیر ساخت های اشتغال است و در حاشیه شهر نیز اقدامات مربوط به هر آن چیزی است که باعث کاهش آسیب های اجتماعی و بهبود وضعیت زیر ساختی شود که از نمونه این موارد می توان به بهسازی معابر، تجهیز کارگاه های اشتغال، ایجاد فضای سبز، سالن ورزشی، زمین چمن مصنوعی، مجموعه های فرهنگی و مذهبی و ... اشاره کرد.
دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی سازمان بسیج سازندگی استان فارس افزود: این قرارگاه در روزهای ابتدایی سال 1401 توانسته عملیات اجرایی آبرسانی به 372 روستا را در قالب طرح بسیج (جهاد) آبرسانی آغاز نماید که تا آکنون 230 روستا امکان بهره مندی از آب آشامیدنی سالم فراهم شده است و پیشرفت کلی پروژه بیش از 68 درصد می باشد و عملیات اجرایی ما بقی روستاها نیز در دست اقدام می باشد.
کارگر محور دیگر فعالیتهای عمرانی را در بحث احداث مسکن مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی عنوان کرد و گفت: در تفاهمنامهای که با کمیته امداد صورت گرفته ، بناست قریب به 1200 واحد مسکونی در مرحله اول سهیمه استان فارس با حمایت و مشارکت کمیته امداد و بنیاد مسکن استان توسط جهادگران احداث و تسهیل گری شود که در حال حاضر 1078 باب مسکن تکمیل و تحویل مددجویان گردیده است.
همچنین در تفاهم نامه ای با اداره کل بهزیستی نیز که در قرارگاه محرومیت زدایی سپاه(کوثر) در حال پیگیری می باشد قرار است احداث و مرمت 290 مسکن مددجویان بهزیستی آغاز شود. البته گروه های جهادی به صورت داوطلبانه و با مشارکت مددجویان، دستگاه های ذی ربط و با هماهنگی بسیج سازندگی در سطح استان نسبت به احداث و مرمت منازل محرومین اقدام می نمایند.
وی به دیگر اقدامات شاخص قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی اشاره و بیان داشت: در یک سال گذشته در بحث تامین قیر تهاتری در راستای آسفالت راه های دسترسی روستایی، راه های بین مزارع و باغات، جاده های منتهی به گلزار های شهدا و یادمان های شهدای گمنام، پاسگاه ها و اماکن نیروی انتظامی و حوزه ها و پایگاه های بسیج تاکنون 1365 کیلومتر مربع انجام شده است.
در بحث کشاورزی نیز طرح از "آبخیز تا جالیز" در سطح 20 شهرستان با اعتباری بالغ بر 315 میلیارد تومان بصورت تفاهم نامه 3 جانبه جهاد کشاورزی؛ منابع طبیعی و بسیج سازندگی استان در حال پیگیری می باشد که با واگذاری اعتبار، عملیات اجرایی آغاز خواهد شد. که در این طرح احیاء، مرمت و بازسازی 37 رشته قنات در سطح استان با اعتباری حدود 65 میلیارد تومان برنامه ریزی شده است.
جانشین سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس؛ از دیگر اقدامات عمرانی صورت گرفته در بخش محرومیت زدایی را؛ بهسازی و مرمت 28 قبور مطهر شهدا، 316 پروژه بهداشتی و سلامت ، 152 پروژه کشاورزی و آبخیز داری، 173 پروژه اماکن مذهبی، 43 پروژه فرهنگی و ورزشی و 33 واحد اماکن آموزشی و بیش از یک میلیون 260 هزار متر مربع بهسازی معابر روستایی اشاره کرد که از طریق قراردادهای فی ما بین سپاه فجر و قرارگاه های محرومیت زدایی سپاه و همچنین مشارکت و همراهی دستگاه های ذی ربط و بوسیله گروه های جهادی و یا شرکت ها و مهندسین بسیجی فعال در استان در حال اجرا و یا به پایان رسیده است.
- امتداد طرح های جهادی در کنده ای، اینبار با خدمات جهادی سلامت
- جهادگران سلامت در کنده ای با 230 خدمات رسانی بهداشتی و درمانی
- نگاهی اجمالی بر اردوی جهادی سلامت در روستای حاجی آباد غوری کوه چنار
- کلیپ؛ برگزاری «طرح تابستانه مهارت» ویژه دانش آموزان استان فارسی
- مشارکت بسیج سازندگی کوهچنار در آسفالت ۵۲ هزار مترمربع از معابر روستایی