.

تلاش جهادگران فسا در توسعه روستاها با تامین آب

شهرستان فسا با قرار گرفتن در مسیر شیراز به بندرعباس و کرمان از یک موقعیت راهبردی برخوردار ‌است، به‌طور کلی نزدیک به ۴۰ درصد از وسعت شهرستان فسا دشت و بقیه کوهستانی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج سازندگی استان فارس: این شهرستان 210 هزار نفری که مرکز آن جمعیت قابل توجه‌‌ای دارد پس از جهرم دومین شهر پر جمعیت نیمه جنوبی فارس محسوب می‌شود. این شهرستان دارای آب و هوای نیمه خشک و  شامل چهار بخش مرکزی، شیبکوه، ششده و قره‌بلاغ و نوبندگان است.

در تمامی این بخش‌ها کشاورزی پررونق است. این شهرستان از نظر تولید گندم رتبه اول را در  کشور دارد، به‌طوری‌ که فسا را «شهر گندم» می‌دانند. آب و هوای مناسب در این شهرستان سبب رونق نخل‌های گرمسیری، درختان گردو و باغات مرکبات از قبیل پرتقال، نارنگی، انار، پسته، بادام، گردو و نارنج شده است. کشت پنبه نیز در فسا رونق فراوان داشته ‌است البته به تازگی کشاورزان به کشت زعفران نیز روی آورده‌اند.

به ثمر رسیدن این محصولات و رونق آن با وجود روستانشینان و کشاورزان سخت کوش محقق شده و نشان می‌دهد که روستاها در توسعه شهرستان فسا از اهمیت خاصی برخوردار است همچنین اثبات می‌کند که در کنار توجه به توسعه شهری باید به توسعه روستاها نیز نگاه ویژه‌ای داشت.

 باید تلاش کرد تا روستاییان از زیرساخت‌ها و امکانات رفاهی برخوردار باشند که یکی از مهم‌ترین مسائل زیر ساختی برای روستاها آب آشامیدنی است.

روستانشینان شهرستان فسا با تلاش‌ و پشتکار فراوان نتایج درخشانی را در کشور به دست آورده‌اند اما همواره بر لزوم تامین زیر ساخت‌ها و توجه دولت مردان به روستاها تاکید داشته‌اند و یکی از مهم‌ترین مطالبات آنها تامین منابع آبی است.

سازمان بسیج سازندگی نیز در راستای خدمات‌رسانی به مناطق روستایی و کمک به دولت، اقدام به اجرای طرح بسیج آبرسانی کرده و تاکنون چندین پروژه مهم آب آشامیدنی در شهرستان فسا عملیاتی شده است. این اقدامات فنی و مهندسی توسط گروه‌های جهادی، با هدف صرفه‌جویی اقتصادی و تلاش شبانه‌روزی در حال انجام است و با اعتباری بالغ بر 16 میلیارد تومان به 23 روستا آبرسانی انجام شد.

این پروژه‌ها شامل 3 مجتمع آبرسانی در منطقه میانجنگل با دربرگیری 15 روستا، منطقه قادرآباد با خدمات‌دهی به 3 روستا و منطقه میانده با دربرگیری 4 روستا است همچنین پروژه آبرسانی تک روستایی در منطقه فدشکویه یکی دیگر از اقدامات تخصصی گروه‌های جهادی در راستای انجام این ماموریت محسوب می‌شود.

مجموع این پروژه‌ها باید طی 30 ماه به پایان برسد؛ اما با توجه به اقدامات جهادی انجام شده، پیش‌بینی می‌شود این پروژه‌ها ظرف کمتر از این زمان به بهره‌برداری کامل برسد. مهمترین اقدامات فنی این پروژه، اقدامات حفر چاه، یک مورد کف شکنی،  3 مورد برق‌رسانی و تجهیز چاه، 26 کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع و ساخت یک مورد مخزن 500 متر مکعبی است

عملیات اجرایی آبرسانی این پروژه‌ها نیز مانند دیگر پروژه‌های طرح سراسری بسیج آبرسانی با مشارکت شرکت آب و فاضلاب و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) با تاکید بر افزایش سرعت‌العمل اجرایی و کاهش هزینه‌ها انجام می‌شود.

برای تکمیل این طرح‌ها از ظرفیت گروه‌های جهادی استفاده می‌شود که پیش‌بینی می‌شود در هزینه‌کرد منابع صرفه‌جویی شود. شایان ذکر است که به طور قطع حرکت‌های جهادی تنها در مسئله کاهش هزینه‌های اقتصادی تاثیرگذار نیست بلکه اتکای به فرهنگ جهادی و همت و تلاش مضاعف، خلاقیت، پشتکار و نوآوری سبب تقویت بنیان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه می‌شود.