مجتبیٰ صالحی، کارآفرین و پرورش‌دهنده قرقاول:

مزایای پرورش قرقاول در ایران باید مطرح شود

در راستای گسترش فرهنگ کارآفرینی، خبرنگار بسیج سازندگی به گفتگو با مجتبیٰ صالحی، پرورش‌دهنده قرقاول در شهر خشت شهرستان کازرون می‌پردازد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس، در ابتدا صالحی به تاریخچه کار خود اشاره و بیان می‌کند: پیش از پرورش قرقاول، بلدرچین، بوقلمون، غاز، مرغ زینتی و… پرورش می‌دادم که هیچ کدام مقرون به صرفه نبود و سر و صدای زیادی ایجاد می‌کردند؛ به همین دلیل در اواخر سال ۱۳۹۹ به فکر پرورش قرقاول افتادم که بسیار مقرون به صرفه‌تر و بهتر از پرورش سایر پرندگان بود.

 

وی ادامه داد: تاکنون هیچ درآمدی نداشتم و تنها هزینه می‌کردم و باید تا فرارسیدن فصل بهار صبر کنم تا بتوانم از قرقاول‌ها درآمد کسب کنم؛ چراکه قرقاول از ماه اول تا پنجم سال تخم‌ریزی می‌کند.

 

صالحی ضمن اشاره به موانع سر راه این اشتغال تصریح کرد: نه تنها در این راه هیچ نهاد یا ارگانی مرا حمایت و راهنمایی نکرد؛ بلکه برخی از افراد برای بنده دردسر نیز ایجاد می‌کردند.

 

مجتبیٰ صالحی عنوان کرد: اشتغالزایی از اهمیت فراوانی برخوردار است و با راه‌اندازی این کار، برای ۶ نفر اشتغال ایجاد شده است که اگر از سوی نهادها و سازمان‌ها حمایت نشویم، این ۶ نفر نیز کار خود را از دست می‌دهند.

 

وی در ادامه اظهار داشت: این کار باید در ۳ عرصه از سوی ارگان‌ها و سازمان‌ها مورد حمایت قرار گیرد:

۱_ اعطای وام جهت ایجاد سالن برای نگهداری جوجه‌ها و خرید قفس و دستگاه جوجه‌کشی؛ زیرا هم‌اکنون قرقاول‌ها را در حیاط خانه پرورش می‌دهیم، در صورتیکه باید در قفس رشد پیدا کنند و ما هزینه خرید قفس را نداریم.

۲_ رفع موانع، خصوصا موانع و سنگ‌اندازی‌هایی که واقعا برای آنها استدلال قانع‌کننده‌ای وجود ندارد.

۳_ مطرح کردن این کار و کمک جهت گسترش این اشتغال: مزایای پرورش قرقاول در ایران مطرح نشده است و بسیاری از افراد در این باره اطلاعی ندارند؛ نداشتن بوی نامطبوع سالن، نداشتن سر و صدا، مدیریت غذای خود و کم مصرف بودن، از جمله مزایای قرقاول است.

 

مجتبیٰ صالحی، پرورش‌دهنده قرقاول در پایان اضافه کرد: بنده می‌توانم به کسانی که قصد راه‌اندازی این کار را دارند، کمک کنم.

برچسب